Hlavní obsah

Místo, kde na stromech rostou sáčky

Novinky, Josef Zajíc

Sníh roztál, fouknul vítr a dílo bylo hotovo. Stromy okolo skládky tuhého komunálního odpadu se ozdobily jako vánoční stromky.

Foto: Josef Zajíc

Místo, kde na stromech rostou sáčky.

Článek

Skládka je na severní straně Hrušova vedle Bohumínské ulice. Spravuje ji OZO Ostrava s. r. o. Tato společnost má více předmětů své činnosti. Hlavní její činnosti je ovšem nákládání s tuhými komunálními odpady v Ostravě a okolí.

Otevřený prostor skládky se rozkládá na 4000 metrech čtverečních. Každý den se na skládku sveze 200 tun, což za rok činí 58 000 tun odpadu z Ostravy a okolí. Společnost tak obsluhuje zhruba 400 tisíc obyvatel. Skládka je povolena OŽPZ Krajského úřadu Moravskoslezského kraje.

Na této zajímavé "výzdobě" okolních stromů, plotů a travin se podílíme všichni, kteří balíme každou maličkost do mikrotenových sáčků. Podle vedoucí skládky budou sáčky v areálu sesbírány, ale stačí větší vítr a situace bude opět stejná.

Vzhledem k tomu, že skládka je situovaná těsně vedle dálnice do Polska, by se nějaké řešení mělo najít, aby se tato "výzdoba" už nemusela opakovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám