Hlavní obsah

Milovníci baletu si v Brně přijdou na své

Novinky, Jiří Smutný

Balet Národního divadla Brno zve na premiéru inscenace baletu Amadeus MozArt a současně na zahájení mezinárodního tanečního festivalu Dance Brno 100, který se koná v rámci doprovodného programu festivalu RE:PUBLIKA.

Foto: Národní divadlo Brno

Z plakátu

Článek

Premiéra nového představení se uskuteční 23. května v divadle Reduta. To sice není z hlediska malého použitelného prostoru vhodné, ale Janáčkovo divadlo je v současné době v rekonstrukci a podle tvůrců představení bude jeho forma s malým prostorem v souladu, neboť nejde o klasický balet, spíše o experiment.

Hudbu napsal Wolfgang Amadeus Mozart a tří části baletu vytvořili tři choreografové. Část Metanoia sólista Baletu Národního divadla Brno Uladzimir Ivanou, část Opus Amadei bývalý demisólista Baletu Národního divadla Brno Dan Datcu a část Solipsistic členka souboru Baletu Národního divadla Brno Carolina Isach Cogollos. Začátek je v 19.00 hodin, konec ve 21.00 hodin.

Pokud jde o festival Dance Brno 100, vedení Národního divadla Brno pozvalo baletní soubory z nástupnických států, vzniklých po rozpadu Rakouska-Uherska, tedy ze Slovenska, Polska, Slovinska, Ukrajiny, Maďarska, Rakouska, Srbska a Chorvatska. Festival se uskuteční od 23. května do 16. června v divadle Reduta, Mahenově divadle a v pavilonu F na brněnském výstavišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám