Hlavní obsah

Miloš Šenkýř a Milena Flodrová zavítali se svou knihou Brno a Brňanky do Rajhradu

Novinky, Jiří Smutný

V Památníku písemnictví na Moravě v areálu Benediktinského kláštera v Rajhradě se v rámci literárních pořadů Středění ve středu konala beseda s autory nové publikace redaktora Českého rozhlasu Miloše Šenkýře a historičky Mileny Flodrové.

Foto: Jiří Smutný

Miloš Šenkýř a Milena Flodrová

Článek

Bývalý redaktor Rovnosti představil bývalou pracovnici Muzea města Brna jako velmi pracovitou, pečlivou, svědomitou a skromnou autorku, za kterou je vidět velké dílo. Ač již v důchodu, stále se věnuje publikační a přednáškové činnosti. K jednomu z jejich největších děl patří unikátní Encyklopedie města Brna, která obnáší roky a roky mravenčí práce.

„Tak teď už o mně víte všechno, kromě čísla bot,“ pronesla paní Flodrová, když se dostala ke slovu a ukázala tak, že má i smysl pro humor. Hlavním tématem ale byla její nová publikace. Vznikla tak, že si Miloš Šenkýř nahrál její vyprávění, které pak přepsal, mírně upravil a dopracoval v knihu.

Posluchači se dověděli, že problémem byl správný výběr žen, kterých je v knize pouze patnáct. A protože se na všechny ty nejvýznamnější nedostalo, je možné, že se čtenáři dočkají ještě dalšího dílu.

Reklama

Výběr článků

Načítám