Hlavní obsah

Milan Peroutka: Role jako dárek k narozeninám

Novinky, Petr Mráček

Je mladý, krásný, hvězdnou kariéru má skvěle našlápnutou. Zpěvák a herec Milan Peroutka, v pátek 24. března, oslavil 27. narozeniny a my byli u toho. Ovšem tento slavnostní den Milan netrávil s kamarády někde v hospodě, ale v práci, kterou je v současné době zavalen.

Foto: archív IAGO

IAGO

Článek

Zastihli jsme ho při moderování v pražském obchodním centru, kam mu přišli pogratulovat také jeho dva budoucí kolegové.

Jedním z gratulantů byl zpěvák Janek Ledecký, který momentálně připravuje muzikál IAGO v Divadle Hybernia. Druhým návštěvníkem byl výkonný producent tohoto muzikálu Michal Mückstein. Důvodem jejich setkání tedy nebylo pouze popřát Milanovi všechno nejlepší, ale především podpis smlouvy na roli Cassia ve zmiňovaném muzikálu IAGO.

Janek Ledecký je autorem hudby a textů k muzikálu a prozradil, proč padl výběr právě na vycházející hvězdu Milana Peroutky: „Já jsem měl to štěstí, že jsem Milana objevil ve Tváři a od začátku od jeho prvního vystoupení ho sledujeme s velikým úžasem, protože se ukázalo, že je úplně jedno, jaké slavné postavy a písničky se v historii pop music chopí, protože všechno udělá naprosto dokonale. Já jsem už dlouho nenarazil na takhle talentovaného člověka a ještě pracovitého, který by měl rozsah tři a půl oktávy, uměl hrát, uměl tancovat a ještě by ho to strašně bavilo,“ pěl na zpěváka ódy Ledecký.

„Každá potvrzená role je pro herce dárkem, ale v tomto případě jsem si ho musel zasloužit. Před tvůrčím týmem a potvrzenými interprety jsem předzpíval Cassiův stěžejní song. Popravdě jsem z toho neměl dobrý pocit a zapochyboval jsem, jestli jsem Janka nezklamal. Odepsal mi, že já ho zklamat nemůžu, ale že je rád, že mě zná i z jiných situací,“ smál se Milan, který se v této roli bude alternovat s Davidem Gránským. „Mám upřímnou radost, že se budeme alternovat zrovna s Davidem. Myslím, že se vzájemně respektujeme. Těším se ale samozřejmě i na další kolegy,“ dodal.

Pro zpěváka je to další významná zkušenost. Poprvé se v muzikálu objevil v roli Ríši v projektu Ať žijí duchové. Podle jeho slov, to byla veliká výzva, které se bál, ale reakce publika ho velice mile překvapila a motivovala k dalším aspiracím na muzikálové role. „Na muzikálech mě nejvíce baví spojení všech tří složek. Mám rád písničky, tanečky a herectví. A když to někdo umí, je to zkrátka hezký zážitek. Tak já se také pokusím roli svědomitě nastudovat a umět,“ slíbil sympatický zpěvák divákům.

A nemá další Ledeckého muzikál IAGO zase moc ponurou tematiku? „Tak to je mi úplně jedno. V podstatě ode mě jsou již diváci zvyklý na to, že jako prvního jsem se chopil Hamleta, hned po něm šel Galileo a toto je třetí dramatický příběh. Já mám rád drama, a jak se ukazuje podle počtu návštěvníků, kteří zatím viděli Hamleta a Galilea, tak lidi mají ta dramata rádi taky a já musím říct, že v IAGOVI bude té legrace ze všech třech nejvíc,“ upřesnil Janek.

Premiéra muzikálu se chystá na září letošního roku. Mezi dalšími účinkujícími se objeví například Lukáš Adamec, Lucie Černíková nebo Petr Vondráček. 

Reklama

Výběr článků

Načítám