Hlavní obsah

Milan Brázdil školil olomoucké studenty v poskytování první pomoci

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzácnou příležitost naučit se základy první pomoci od toho nejpovolanějšího - MUDr. Milana Brázdila, lékaře letecké záchranné služby Olomouc - měli studenti olomouckého Gymnázia Čajkovského v úterý 3. dubna.

Foto: Petr Kameníček
Článek

Kamarád upadl a je v bezvědomí, co mám dělat? Jsem svědkem nehody, je tu člověk, který krvácí a možná nedýchá. Takové situace se mohou stát komukoliv z nás a odpovědět na tyto otázky, ale i řadu dalších přišel MUDr. Milan Brázdil na olomoucké Gymnázium Čajkovského.

MUDr. Milan Brázdil je oceňovaným zdravotníkem nejen v rámci Olomouckého kraje, v roce 2010 obdržel například Cenu prezidenta České republiky Zlatý záchranářský kříž. Studenti Gymnázia Čajkovského si mohli vyzkoušet postupy první pomoci, využít jeho dlouholetých zkušeností a zeptat se na to, jak se chovat v nejrůznějších typech situací. Během několika desítek minut tak získali nesmírně důležité informace, jak se zachovat v krizové situaci a tím zachránit lidský život.

Cílem Gymnázia Čajkovského je dlouhodobě podporovat interaktivní a praktické kurzy pro studenty. Důkazem toho je probíhající projekt Šablony, který má za cíl propojit lépe školský systém s praxí. Díky těmto aktivitám mají studenti jedinečnou možnost nahlédnout „pod pokličku“ jejich možného budoucího povolání. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám