Hlavní obsah

Mikulovský Bosch se rozrostl. Firmu trápí nedostatek kvalifikovaných pracovníků

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Bosch působí v Mikulově už od roku 2007. V závodě v průmyslové zóně opravuje elektrické nářadí z pěti evropských zemí. Nyní se rozšířila, začátkem června slavnostně otevřela novou část provozu a hledá zaměstnance.

Foto: archiv Bosch servisní centrum Mikulov
Článek

Servisní centrum elektrického nářadí Bosch se díky investici 135 miliónů korun zvětšilo třikrát a provozní plocha se navýšila na devět tisíc metrů čtverečních. Uplatnění by v ní mohlo do budoucna najít až sto dvacet zaměstnanců. „A při maximální kapacitě střediska bude počet zaměstnanců až dvě stě padesát,“ ředitel Bosch Service Center Tomáš Hrnek.

Nové části provozu budou sloužit k rozšíření servisních aktivit, a proto firma hledá nové zaměstnance, a to jak do provozu, tak zákaznického centra. Mikulovský Bosch potřebuje zejména servisní techniky a operátory logistiky. Uplatnění najdou jak absolventi učňovských oborů, tak uchazeči s technickými znalostmi, které si firma dále vyškolí.

„U těchto pracovníků nepožadujeme jazykové znalosti, naopak u operátorů zákaznického servisu je to nutnost. Hovoříme s lidmi, přímo s koncovými zákazníky z pěti států střední Evropy a zde je komunikace v němčině, slovenštině a maďarštině nezbytná,“ doplnil Tomáš Hrnek. Firma také spolupracuje s odbornými školami v regionu, kterým nabízíme uplatnění studentů na praxi.

Servisní středisko pro opravy elektrických nářadí začínalo kdysi na zelené louce v průmyslové zóně na okraji města. V roce 2007 zde pracovalo třicet pět lidí a postupně se jejich počet ztrojnásobil. Mikulov si firma Bosch vybrala záměrně, protože má ideální polohu. Nachází se v pomyslném středu mezi státy, pro které poskytuje služby. Vedle České republiky jsou jimi od počátku také Slovensko, Rakousko a Maďarsko a částečně se také stará o německý trh.

„Během výstavby nové haly, která trvala téměř rok, a stěhování nedošlo k přerušení provozu střediska pro žádnou z obsluhovaných zemí,“ řekl Tomáš Hrnek s tím, že firma si opravdu zakládá na profesionalitě a dbá, aby se opravený výrobek dostal k zákazníkovi zpátky co nejdříve.

Bosch patří mezi největší firmy v Mikulově a dělá městu dobrou reklamu. „Je to velmi dobrá značka, a tudíž propagace adresy, kde sídlí, a přispívá tak k rozšiřování povědomí o Mikulovu po celé střední Evropě,“ řekl starosta města Rostislav Koštial.

Reklama

Výběr článků

Načítám