Hlavní obsah

Mikulovské vinné trhy se letos uskuteční již po deváté

Novinky, Jitka Sobotková

Již po deváté se budou v areálu hotelu Zámeček konat Mikulovské vinné trhy. Pořadatelé je opět spojili s termínem konání májových Slavností města a milovníky vína a dobré nálady zvou na sobotu 20. května.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

„Letošní ročník opět trhá rekordy. Odborná komise pod dohledem garanta výstavy Jožky Valihracha hodnotila 875 vzorků od 116 vinařských firem z Čech, Moravy, Slovenska i Rakouska,“ řekl prezident Mikulovských vinných trhů Josef Ševčík.

Šampionem devátého ročníku Mikulovských vinných trhů, této prestižní výstavy, která se řadí k největším v České republice a probíhá pod záštitou prezidenta ČR Miloše Zemana, je víno Rulandské modré 2015, pozdní sběr z Patria Kobylí, a. s.  

Pohár předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky za nejlépe hodnocené bílé víno získá Ryzlink rýnský 2014, výběr z cibéb, z vinařství Pechor ve Velkých Němčicích. Bude také udělen pohár starosty Mikulova Rostislava Koštial, a to za nejlépe hodnocené polosladké víno, pro Rulandské bílé 2015, výběr z hroznů, vinařství Merlon Žabičce.

Slavnostní předávání cen proběhne jako již tradičně v pravé poledne a poté bude mikulovský probošt Pavel Pacner všechna vína výstavy světit.

Návštěvníci se mohou těšit nejenom na vína, ale také na vynikající kotlíkové polévky a spoustu dalších lákavých stánků s občerstvením v celém areálu hotelového komplexu. O zábavu se postará od 10 hodin country kapela Country Western Band, mikulovští hasiči předvedou od 11 hodin ukázku zásahu při dopravní nehodě a od 13 hodin vystoupí se svou travesti show Divoké Kočky.

V odpoledních hodinách bude hrát také cimbálová muzika Eliška a proběhne tradiční Mistrovství České republiky natažení vína koštýřem na čas. „Tato disciplína je každoročním lákadlem jak pro soutěžící, tak pro diváky. A když ji moderuje známý zpěvák Jožka Šmukař, je vždy o zábavu postaráno,“ pozval na akci Josef Ševčík.

Letošní novinkou Mikulovských vinných trhů je odborný garant soutěžního klání, olympijský vítěz z roku 2016, mistr světa z roku 2014 a dvojnásobný mistr Evropy Lukáš Krpálek.

Areál Mikulovských vinných trhů se v sobotu 20. května otevře v 10 hodin dopoledne a program bude ukončen v 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám