Hlavní obsah

Mikulov patřil uplynulý víkend Slavnostem města

Novinky, Jitka Sobotková

Okolo dvou tisíc návštěvníků zamířilo uplynulý víkend i přes nepříznivé počasí do Mikulova. Město pod Pálavou již od pátku ožilo Slavnostmi města, které se i letos dočkaly velkolepého pojetí.

Foto: archiv Město Mikulov
Článek

Páteční program zaujal koncertem pěveckého sboru Gaudium v Dietrichsteinské hrobce, malí i velcí návštěvníci měli možnost zhlédnout zajímavě pojaté divadelní představení v Galerii Konvent. Večer pak patřil Muzejní noci v mikulovském zámku. Vstup do všech expozic a výstav byl volný a pro děti byly připraveny dílny a výstavy dravých ptáků.

Sobotní program představil přehlídku folklorních souborů, vystoupení malých zpěváků a tanečníků z místních škol, koncerty Ewy Farne, kapel INEKAFE, MIG 21, Chameleon Groove, kapely Cimballica a mnoho dalšího.

Program přinesl i ukázky z historie Mikulova či netradiční soutěž na Hrabalovské téma Mikulovská cihla, které se zúčastnilo šest soutěžících. Padesátilitrový sud bílého vína, který do soutěže věnovala restaurace U Obřího soudku, vyhrál Marian Školud z Horního Němčí. 

„Bohužel v sobotu nám počasí příliš nepřálo a dešťové přeháňky jistě odradily spoustu lidí. Proto bych ráda chtěla poděkovat všem, kteří přišli, podpořili nás v našem snažení a ocenili naši programovou nabídku,“ uvedla Marcela Koňáková za organizační společnost Mikulovská rozvojová. 

„Návštěvu Mikulova jsme měli v plánu již měsíc dopředu a déšť nám zase tolik nevadí, jsme rádi, že se takové zajímavé akce pořádají. Začali jsme degustací na vinných trzích v hotelu Zámeček a odpoledne se přesunuli na Náměstí. Večer jsme zašli na koncert MIG 21 do amfiteátru. Naštěstí jsme byli vybaveni pláštěnkami, takže jsme si to v pohodě užili. Macháček předvedl opět skvělou show," řekla návštěvnice Iva z Brna.

Celá akce byla zakončena nedělní přehlídkou dětských cimbálových muzik, vystoupením cimbálové muziky Kasanica a skupiny KAZBand.

Reklama

Výběr článků

Načítám