Hlavní obsah

Mikulov a guláš patří k sobě. Již po osmé se hlásí Pálavský gulášfest

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po osmé se bude v Mikulově v areálu hotelu Zámeček konat vyhlášený Pálavský gulášfest. V sobotu 24. října se však nebudou koštovat jen guláše, ale také Moravské božolé a na řadu přijdou i soutěže.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Pod kotli profesionální kuchaři i amatérští nadšenci a milovníci guláše zažehnou hned ráno a odborná porota bude jejich výsledek hodnotit v pravé poledne. Kolik druhů gulášů se letos na festivalu bude vařit, zatím pořadatelé přesně neví. Jedno je však jisté, každý tým musí uvařit třicet litrů guláše a z každého kotle by se mohlo najíst až sto padesát jedlíků.

„Každoročně přijíždějí týmy jak z České republiky, tak Slovenska, Maďarska i Rakouska," potvrdil ředitel festivalu Josef Ševčík.

Nejlepší tým získá Řád zlaté vařečky. „Porota bude posuzovat vzhled, konzistenci i křehkost masa. Ale i stylové oblečení soutěžního týmu a vzhled stánku," doplnil Josef Ševčík. Vyhodnocení a předání cen nejlepším kuchařům je naplánováno na podvečer.

Součástí největšího gulášového festivalu na jižní Moravě bude také košt mladých vín ročníku 2015 pod ochrannou známkou Moravské božolé, opět se bude soutěžit v Mistrovství České republiky v „gůlání" sudu na čas, bude se hledat i největší jedlík a večer zahraje živá kapela i cimbálová muzika.

Reklama

Výběr článků

Načítám