Hlavní obsah

Mikuláš odmění děti ve zvláštním vlaku do Domašova nad Bystřicí

Novinky, Stanislav Petřík

V sobotu 7. prosince České dráhy vypraví zvláštní vlak z olomouckého hlavního nádraží přes malebné údolí řeky Bystřice až do Domašova nad Bystřicí. V čele vlaku se ukáže parní lokomotiva Rosnička z roku 1956.

Foto: Stanislav Petřík

Lokomotiva 464.202 Rosnička na olomouckém hlavním nádraží

Článek

Parní vlak odjede z Olomouce v 8:35 hodin. Zastaví na zastávce ve Velké Bystřici, v Hlubočkách i Hrubé Vodě. Do cílové stanice dorazí o půl desáté.

Ve vlaku nebude chybět ani Mikuláš s čertem a andělem. Hodné děti dostanou od anděla sladkou odměnu, ty zlé čert strčí do pytle a odnese je rovnou do pekla.

V Domašově nad Bystřicí bude hodinová pauza, během které se děti budou moci vyfotit s Mikulášem, ale i s nádhernou parní lokomotivou Rosnička, která se pyšní tím, že je jediným dochovaným strojem svého druhu. Ti zvídavější pak nahlédnou i ke strojvedoucímu, který ochotně zodpoví všechny otázky. V 10:45 se vlak vydá zpět do Olomouce.

Za zpáteční jízdenku děti do 6 let zaplatí 30 Kč, ty větší pak 100 Kč, dospělí o stovku víc. Za jednosměrnou jízdenku cestující zaplatí 60, respektive 110 Kč.

Předprodej jízdenek bude probíhat od 2. prosince na informacích Českých drah na olomouckém hlavním nádraží. U těchto jízdenek bude garantováno i místo k sezení. Doprodej proběhne přímo před odjezdem vlaku, u těchto jízdenek však již nebude garantováno místo k sezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám