Hlavní obsah

Mikuláš na Radniční věž v Ostravě přijde již v pátek

Novinky, Josef Zajíc

Na pobočce Ostravského informačního servisu Věž bude po celý pátek 4. prosince přítomen Mikuláš. Nebude sám. Spolu s ním zde budou na návštěvníky čekat také anděl a pekelný čert. Navštívit Radniční věž v Ostravě bude možné od 9 do 19 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Vánoční nálada před Novou radnicí v Ostravě. Ilustrační foto.

Článek

Ostravská Radniční věž slavila v říjnu již 85 let od slavnostního otevření, které se konalo u příležitosti státního svátku Československé republiky 28. října 1930.

Stavba Nové radnice byla zahájena v roce 1925. Pro nestabilní podloží byla radniční věž postavena z odlehčené oceli a oplátována měděnými pláty. Věž je nejvyšší radniční věž v České republice. Ční do výšky 85,6 metru. Vyhlídkový ochoz je ve výšce 73 metry. Jsou z něho krásné rozhledy a pohledy na Ostravu a okolí.

Těsně pod věží sídlí pobočka Věž Ostravského informačního servisu, s.r.o., kde budou na děti, školky a školy od 9 do 19 hodin čekat.

„Otevírací dobu jsme přizpůsobili tomu, aby mohly přijít jak školky a školy, tak i odpoledne rodiče s dětmi. Děti se budou moci dočkat také drobné odměny. Pokud věž navštíví a připraví si básničku nebo písníčku pro Mikuláše, tak určitě neodejdou s prázdnou. Také bude záležet na tom, co najde čert ve své knize hříchů,” informoval s úsměvem Jakub Otto, vedoucí pobočky Věž OIS.

Samozřejmostí bude také možnost výjezdu na vyhlídkovou věž. Návštěvníci se tak budou moci podívat na Ostravu v "jarně podzimní náladě" s nádechem blížících se Vánoc.

Ostravský informační servis, s.r.o. -  pobočka Věž připravuje: Vánoční tradice na věži (24. prosince) a Nový rok na věži (1. ledna 2016).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám