Hlavní obsah

Meziříčská muzejní noc bude plná zážitků a zábavy

Novinky, Vlasta Červenková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen muzea, ale i mnohá další místa ve Valašském Meziříčí zvou k návštěvě 7. června v rámci desáté Meziříčské muzejní noci. Zapojené instituce si připravily pro putující návštěvníky zajímavé doprovodné programy, chybět nebude Noční expres ani tradiční kulturní program na II. nádvoří zámku Žerotínů.

Foto: Ondřej Smolka

Instalace k MMN 2018, autor Vlasta Červenková.

Článek

Meziříčská muzejní noc je každoroční oblíbenou společenskou událostí pro všechny věkové kategorie. Letos podesáté snoubí ve Valašském Meziříčí pozoruhodné zážitky navštívených míst, výstav a doprovodných akcí s neutuchající atmosférou nočního města s kulturním a uměleckým podtextem.

Nově se budou moci putovatelé podívat do nedávno otevřeného Prostoru – Domu pro milovníky umění.

Své brány otevře nočním návštěvníkům celkem jednadvacet místních institucí: Galerie Kaple, Galerie Sýpka, Moravská gobelínová manufaktura, Muzeum řeznictví, Muzejní a galerijní centrum, Muzeum valašských strašidel SVČ Domeček, Městská knihovna, Evangelický kostel, Café Tucan, M-klub, Kino, Hvězdárna, Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Kulturní zařízení, Jako doma, T. J. Sokol, Vrtule – Svět her a poznání, Základní umělecká škola Alfréda Radoka, Turistické informační centrum, ZUŠ B-Art a nově také zmíněný Dům pro milovníky umění – Prostor.

I tentokrát bude na vyznačené trase jezdit oblíbený Noční expres, který pomůže při přepravě na delší vzdálenosti. Jeho hlavní stanoviště bude u II. nádvoří zámku Žerotínů. V letošním roce se poprvé mohou muzejní nadšenci svést do Muzea řeznictví Hasičskou Vandrbednou z Jarcové.

Pro návštěvníky je připraven bohatý doprovodný kulturní program. Po slavnostním zahájení zahrají na nádvoří zámku Fred Madison, Tvrdý/Pomahač nový projekt Martina Tvrdého aka Bonuse a Davida Pomahače ze skupiny Kieslowski a Polsko-české darkpopové duo BA:ZEL – Ewelina a Daniel.

Moderní pohádku pro děti i dospělé zahraje pomocí kombinace loutky, masky a hudby divadlo Waxwing Theatre své představení Smysl Kura. A již tradičně zakončí meziříčské putování ohnivá show, jež se tentokrát ujme brněnská Ilumia. Na I. nádvoří zámku se uskuteční Malování světlem se společností Nikon. V kině pak na diváky čekají Ozvěny Anifilmu Třeboň.

Všichni se mohou zúčastnit soutěže o věcné dary. Stačí jen v průběhu svého putování institucemi sbírat razítka do Muzejníčků a poté je s příslušným počtem odevzdat do 22:45 v Turistickém informačním centru. Hodinu před půlnocí pak proběhne losování.

Do všech institucí bude vstup zdarma; další informace společně s podrobným programem naleznete na mmn.kzvalmez.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám