Hlavní obsah

Mezinárodní setkání ve Velkých Němčicích

Novinky, Jana Strouhalová
Aktualizováno

Ve dnech 13. – 17. května se na základní škole ve Velkých Němčicích uskutečnilo mezinárodní setkání projektu Erasmus plus: „You and me, we are the same.“ Do němčické školy přijelo celkem 33 žáků a učitelů z pěti zemí - Bulharska, Turecka, Itálie, Portugalska a Francie.

Foto: Jana Strouhalová

Logo projektu vytvořené studenty

Článek

Zahraniční studenti byli ubytovaní v českých rodinách, které se jim věnovaly a seznamovaly je s českou kuchyní, naším způsobem života, tradicemi, učily je některá naše slova, pořádaly společně večeři s bowlingem, grilovací večírek a jezdily s nimi na výlety.

Většinu času trávili zahraniční hosté ve škole. V pondělí je přivítali všichni žáci a učitelé němčické školy v místním kulturním domě krátkým vystoupením. Starosta městyse Velké Němčice ve svém proslovu zdůraznil, jak moc je rád za to, že ve škole probíhá mezinárodní projekt, který umožňuje žákům i učitelům poznávat život v jiných státech a motivuje je k neustálému zlepšování angličtiny.

Po zbytek týdne hosté spolu s českými žáky a učiteli navštívili hrad Pernštejn, rekreační středisko Prudká, kde hráli teambuildingové hry, město Lednici a valtický zámek, konal se také výlet do Prahy. Tématem setkání ve Velkých Němčicích byla prevence šikany, a proto v pondělí proběhly ve škole prezentace všech zúčastněných škol na toto téma.

Slzy v očích

Průběžně spolu čeští a zahraniční učitelé diskutovali, porovnávali různé oblasti vzdělávání a života. Hosté ocenili zejména přátelskou atmosféru ve škole, čistotu a pohodlnost tříd i celé školy, chválili úroveň angličtiny českých žáků a byli velmi spokojení s přístupem českých rodičů.

Celá akce se setkala s velikým ohlasem ze strany hostitelských rodin. Zahraniční učitelé odjížděli nadšení, žáci se se svými hosty loučili se slzami v očích. A učitelé ze ZŠ Velké Němčice se přesvědčili, že věnovat čas a úsilí organizování takového mezinárodního projektu má obrovský smysl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám