Hlavní obsah

Mezinárodní mistrovství ČR v krasobruslení hostí Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

V pátek 13. prosince a v sobotu 14. prosince se v ostravské Ostravar Aréně koná Mezinárodní Mistrovství České republiky, které se již několik let organizuje jako Four Nationals Championships. Současně jsou to i republikové šampionáty Maďarska, Polska a Slovenska.

Foto: Josef Zajíc

Ostravská OSTRAVAR ARÉNA - Mezinárodni Mistrovství České republiky za účasti České republiky, Polska, Maďarska a Slovenska

Článek

Šampionát z pověření Českého krasobruslařského svazu organizuje Bruslařský klub Ostrava.

„Jsem rád, že nejen Michal Březina, ale i ostatní čeští reprezentanti se do Ostravy rádi vrací a zúčastní se letošního mistrovství. Je důležité, aby i ti, kteří s krasobruslením začínají, nebo nejsou ještě tak daleko, byli někým inspirováni a motivováni,” řekl prezident Českého krasobruslařského svazu Stanislav Žídek.

Kromě Michala Březiny se diváci mohou těšit, že i v sobotu 14. prosince uvidí například Matyáše Bělohradského, Elišku Březinovou, Kláru Štěpánovou, Nikolu Rychtaříkovou nebo nadějný taneční pár Natálii a Filipa Taschlerovy. Poprvé se v poledne v pátek 13. prosince představila sportovní dvojice Martin Bidař s Elizavetou Zhuk. Z důvodů zranění Anny Duškové pojede Radek Jakubka v sólové kategorii.

Program pro diváky začal v pátek od 12.30 krátkým programem sportovních dvojic, následoval krátký program žen. Od 16.25 hodin pak led roztančili rytmickými tanci juniorští i seniorští reprezentanti a večer proběhl krátký program mužů.

Sobotní program:

10.30 volné jízdy žen.

14.00 volné tance tanečních párů, junioři, senioři

17.30 volné jízdy sportovních dvojic - žáci junioři, senioři

18.30 volné jízdy můžů

Vyhlášení výsledků a ocenění těch nejlepších v kategorií žen, tanečních párů proběhne v sobotu okolo 16.30. Závěrečný ceremoniál sportovních dvojic a mužů je naplánován na 21.30 hodin.

Akce se koná za finační podpory Statutárního města Ostrava, Moravskoslezského kraje a Českého olympijského výboru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám