Hlavní obsah

Mezi sprintery na lyžích byli v Ostravě nejrychlejší Renaud Jay a Tereza Beranová

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 10. února ve večerních hodinách byl po náročném programu ukončen závod šestého ročníku ČEZ City Cross Sprint. Sportovní a společenská akce se vydařila. Spokojeni byli diváci, sportovci i organizátoři pořádající agentury Seven Days Agency, s.r.o. pod vedením Martina Kráčalíka.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 10.2.2018 ČEZ City Cross Sprint, Dolní Vítkovice. Finále ženy

Článek

Sobotní sportovní program zahájil ve 13.45 hodin závod dětí, kterým po doběhu předával diplomy, medaile a ceny primátor města Ostravy Tomáš Macura spolu s náměstkem hejtmana Moravskoslezského kraje Janem Krkoškou.

Mezi jednotlivými kvalifikačními a vyřazovacími sprinterskými kategoriemi dorostenek, dorostenců, žen a mužů probíhala od 15.45 biatlonová exhibice, které se také zúčastnili lyžaři Lukáš Bauer, Martin Koukal, paraglidista Stanislav Mayer, moderní pětibojař Jan Kuf a další špičkoví sportovci. Biatlonová střelnice se pak dostala do "rukou" veřejnosti a nejvíce si užívaly děti.

Ve spolupráci s generálním partnerem závodu, skupinou ČEZ, měli návštěvníci možnost na lyžařsakém trenažeru vyběhnout peníze pro potřebné. Po dobu trvání akce návštěvníci vyjeli pro podporu neziskové organizace Slezská diakonie 40 200 korun pro volnočasové a terapeutické specifické služby pro děti trpící autismem.

Areálem se rozhléhaly zvuky bubnů bubenické show Wild Stick, které doprovázely nejen rytmus závodníků ve sprintu, ale také exhibici na slacklinách Gibon Slacklines, kteří divákům předváděli neuvěřitelné kousky. V přízemí multifunkční auly Gong nabízeli pálkovací pokusy basebalisté Arrows Ostrava. Pro nepříznivé povětrnostní podmínky se bohužel neuskutečnila akrobatická letecká show Martina Šonky.

Nastala hodina H. To byl čas 17.20, kdy se okolí, velmi dobře upraveného okruhu, zpestřeného dvěma náročnými kopci, zaplnilo fanoušky, kteří povzbuzovali finalisty závodu ve sprintu. Nejprve jely dorostenky. Závod vyhrála Anna Schreizerová z FEJE Jeseník. Finálový závod dorostenců vyhrál po dramatické jízdě Miloš Pokorný z KB Jilemnice.

Závěrečné finále hlavního závodu zahájily ženy. Do tvrdého boje se pustily  nekomprosmisně a s nadšením v očích i duši. Diváci povzbuzovali. Boj byl u konce. Do cíle jako první s přehledem dojela Tereza Beranová z Trutnova před Zuzanou Holíkovou ze Skuhrova nad Bělou a třetí Sandrou Schützovou z Jilemnice. Po pádu v prvním kole dojela čtvrtá Tereza Tvarůžková z BAPU CZE.

Dva Francouzi, dva Češi. To byla čtveřice finalistů mužů, kteří se připravili na startu. 

Start! Finále se rozjelo, komentátoři zvyšovali hlas. Vzhledem k tomu, že okruh byl obsazen kamerami, divaci na velkoplošné obrazovce viděli i detaily boje mezi závodníky. Do cíle proletěl jako první mladý francouzký závodník Renaud Jay před druhým Dušanem Kožíškem z Dukly Liberec. Třetí příčku obsadil další reprezentant Francie Clemenz Arnout. Čtvrtý dojel Jan Bartoň z Dukly Liberec. 

Ihned po pro absolvování finálového závodu pořadatelé vyhodnotili nejlepší, kteří obdrželi kromě květin i velmi pěkné ceny. Následoval slavnostní ohňostroj.

Po celý následující týden až do 18. února od 7.30 do 21.00 hodin se v areálu Dolní oblasti Vítkovice uskuteční Týden sportování se skupinou ČEZ. Veřejnost si bude moci na vlastní kůži vyzkoušet závodní trať. 

Reklama

Výběr článků

Načítám