Hlavní obsah

Městský obvod Ostrava-Hrabová má zcela novou komunikaci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka 22. srpna od 15.00 hodin je v Městském obvodu Ostrava-Hrabová v provozu zcela nová komunikace, tak zvaná prodloužená Mostní ulice, která spojuje Hrabovou s Vratimovem a je napojena na dálnici do Frýdku-Místku.

Foto: Josef Zajíc

Přestřihnutím pásky uvedli novou silnici v život: zleva.J Kania,A. Hoffmannová, R. Babinec, J. Malík, I. Vondrák, I.Trávníček a M. Gebauer.

Článek

Nová komunikace - Silnice II/478 prodloužená Mostní - byla slavnostně otevřena ve čtvrtek dopoledne.

Pásku přestřihl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák spolu se svými náměstky Jaroslavem Kaniou a Martinem Gebauerem. Aktu se zúčastnili náměstkové primátora města Ostravy Andrea Hoffmannová a Radim Babinec, přítomen byl i starosta městského obvodu Ostrava-Hrabová Igor Trávníček. Za zhotovitele se zúčastnil oblastní ředitel společnosti Strabag, a. s. Jiří Malík.

„Jsem rád, že se podařilo dát cestu do provozu v předstihu. Prodlouženou Mostní ulici totiž potřebujeme jako sůl. Nová silnice nejenže spojí Hrabovou s Vratimovem a napojí je na dálnici z Ostravy do Frýdku-Místku, ale hlavně odvede z obytné zóny tranzitní dopravu. Velmi se tak uleví obyvatelům Hrabové, kterým projíždějící kamiony znepříjemňovaly život,” uvedl hejtman Ivo Vondrák.

Celkové náklady na projekt "Silnice II/478 prodloužená Mostní I. etapa" dosáhly zhruba 132 milionů korun včetně DPH. Nejvyšší část pokryly evropské peníze - 103,76 milionu korun.

Moravskoslezský kraj přispěl 15,84 milionu korun, Statutární město Ostrava 6,3 milionu korun a stát se prostřednictvím Ministerstva pro místní rozvoj podílel částkou 6,1 milionu korun. Zhotovitelem stavby byla společnost Strabag, a. s.

„Součástí projektu vybudování prodloužené Mostní ulice byly i další stavby. Zároveň s novou 1,3kilometrovou komunikací se postavily tři mosty, nové chodníky, cyklostezka, veřejné osvětlení. Lidé, kteří bydlí v blízkosti silnice, nemusí mít obavu z nadměrného hluku, protože ji lemuje i nová protihluková stěna. Počítali jsme i s terénními úpravami a výsadbou zeleně. Je patrné, že také silniční provoz v této části krajského města bude díky nové komunikaci bezpečnější a plynulejší, ” informoval náměstek hejtmana pro finance a investice Jaroslav Kania.

„Podle dokumentace a původních předpokladů měla být stavba prodloužené Mostní ulice dokončena začátkem září. Těší mě, že na ni můžeme řidiče pustit už dnes,” dodal Jaroslav Kania.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám