Hlavní obsah

Městský fotbalový klub z Karviné připravil pro děti sportovní odpoledne

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 7. června zorganizoval městský fotbalový klub MFK OKD Karviná v areálu ZŠ Dělnická v Karviné-Novém Městě sportovní odpoledne pro předškoláky.

Foto: MFK OKD Karviná

Malí předškoláci

Článek

Sportovního odpoledne se účastnili také karvinští fotbalisté Radek Slončík, Josef Hoffmann a Tomáš Jursa. Dětem přinesli autogramy a přišli se podívat, jaký mají talent.

Karvinští hráči malé předškoláky pozvali i na nábor fotbalistů, který proběhne na konci měsíce června. Na budoucí žáčky se těšili také třídní učitelky a učitelé tělesné výchovy, kteří pro děti připravili odpoledne plné soutěží. 

"Dětem jsme nabídli možnost přihlásit se do náborů malých fotbalistů, jelikož by někteří rodiče chtěli mít doma fotbalistu," sdělila manažerka klubu Jana Hanzlová 

Všechny zúčastněné děti začnou od nového školního roku docházet do prvních tříd ZŠ Dělnická, od druhého ročníku pak mají možnost chodit do tříd se specializací na sportovní výuku. 

"V první třídě zjišťujeme zejména jejich pohybovou zdatnost, jsou totiž ještě malé na odhad, zda se na sport hodí. Ve druhé třídě už ale navštěvují naši speciální třídu všeobecně zaměřenou na sport, přičemž pilotním sportem je u nás samozřejmě fotbal," uvedl ředitel ZŠ Dělnická Petr Juras.

Školu však nenavštěvují pouze fotbalisté, ale také házenkářky, tenisté, karatisté, judisté nebo děti, které rády sportují a prozatím nemají daný směr.

Reklama

Výběr článků

Načítám