Hlavní obsah

Městské frýdecko-místecké jesle získaly jako první v Česku osvědčení kvality péče o děti

Novinky, Jana Matějíková

Jesle Frýdek-Místek, které jsou městským zařízením, v minulých měsících úspěšně prošly, jako první v Česku, dobrovolným auditem kvality péče o děti v dětské skupině.

Foto: magistrat F-M

jesle

Článek

Na základě analýzy jednotlivých dokumentů, hospitací, materiálů a srovnání s požadavky zákona o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině získaly jako první v republice Osvědčení o dobrovolném auditu kvality péče.  

„Tohoto ocenění si velmi vážíme. Do budoucna je pro náš celý pracovní tým motivačním závazkem vůči všem rodičům s dětmi od jednoho do tří let věku, kteří budou mít zájem naše služby nadále využívat,“ řekla ředitelka jeslí Dagmar Zemanová.  

„V jeslích je zajištěno hlídání a péče o děti ve věku od jednoho do tří let. Osvědčení kvality péče o děti, které naše jesle získaly jako první v Česku, svědčí o profesionálním vedení a odbornosti personálu, který dělá vše v zájmu harmonického rozvoje tělesných a duševních schopností dětí. Rodiče si mohou být jisti, že je o jejich děti důsledně a kvalitně postaráno,“ uvedl Libor Koval, který má na starosti sociální oblast, s tím, že o umístění dětí v městských jeslích je veliký zájem, v současné době je obsazenost stoprocentní.    

Označení dětská skupina lze užívat pouze pro dětskou skupinu evidovanou u Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Jesle Frýdek-Místek získaly toto oprávnění MPSV loni v září. Dětská skupina nabízí výhody kvalitní a finančně dostupné služby, která pomáhá k lepšímu sladění rodinného a pracovního života rodin s dětmi. Úspěšný rozvoj legislativně zakotveného typu zařízení péče o děti v dětské skupině je i záměrem činnosti příspěvkové organizace Jesle Frýdek-Místek.  

Dobrovolný audit kvality péče o děti se konal za účastí konzultantů Mgr. Reginy Dlouhé, autorky Standardů kvality péče v dětské skupině, která je rovněž ředitelkou Klubu K2, Praha a členkou ARPAV (asociace rané péče a výchovy) a Mgr. Leony Hornové, která je spoluautorkou standardů a metodička Mateřské školy K2 a Klubu K2 Praha.

Reklama

Výběr článků

Načítám