Hlavní obsah

Městská policie Ostrava uspořádala sportovní odpoledne pro děti

Novinky, Josef Zajíc

Ve středu 21. srpna odpoledne od 14 do 17 hodin uspořádali strážníci Městské policie Ostrava pro děti z Ostravy-Vítkovic krásné odpoledne plné sportu a her v parku Jožky Jabůrkové.

Foto: Josef Zajíc

Městská policie Ostrava uspořádala již podruhé sportovní odpoledne v sadu Jožky Jabůrkové v Ostravě - Vítkovicích.

Článek

Sportovního odpoledne se mohly děti zúčastnit o letošních prázdninách již podruhé. Prvních sportovních radovánek, které příslušníci Městské policie Ostrava uspořadali, se děti zúčastnily 14. srpna rovněž v parku Jožky Jabůrkové.

„Dětem se po oba dny věnovali preventisté spolu s asistenty prevence kriminality. Akce se ve středu zúčastnilo 80 dětí, včetně rodičů dětí, kteří je v jejich sportovním klání povzbuzovali a stali se jejich fanoušky. Hlavním cílem obou akcí bylo zajistit pro děti volnočasové aktivity, při kterých se mohly zároveň formou her vzdělávat a trávit tak smysluplně svůj volný čas,” vysvětlil Ing. Michael Beneš z úseku prevence a propagace Městské policie Ostrava.

Městská policie připravila pro děti řadu stanovišť, mezi kterými nechyběla kopaná, střelba z luku, hod na plechovky, házení létajícím talířem. Pro menší děti "lov rybiček" a také zbyl prostor pro omalovánky a kvízy. Dětem se aktivita líbila a ptaly se po dalším, tak pěkném sportovním odpoledni.

„Ano, uskuteční se ve středu 28. srpna ve stejný čas od 14 do 17 hodin v parku Jožky Jabůrkové. Pak začne opět škola,” dodal Michael Beneš.

Park v Ostravě-Vítkovicích byl pojmenován po novinářce a spisovatelce Jožce Jabůrkové. Park byl zřízen ve dvacátých letech minulého století v místech bývalého hřbitova.

Vždy byl centrem odpočinku a sportování. Krátkou dobu tam byla i mini zoologická zahrada. V sadu Jožky Jabůrkové jsou umístěny zajímavé umělecké instalace a sochy. V areálu parku je velmi pěkné a nové workoutové hřiště.

Od roku 2008 zde působí sdružení Blok Centrum, o. s., které se svou činností podílí na popularizaci lezeckých sportů, boulderingu a sportovního lezení s lanem. Pro veřejnost byla v parku vybudována lezecká věž a předána veřejnosti 15. září 2009.

Jožka Jabůrková se narodila 16. dubna 1896 v Ostravě a zemřela 31. ledna 1942 v koncentračním táboře v Ravensbrücku. Po roce 1938 pracovala v ilegalitě a řídila časopis pro ženy Kytice. V roce 1939 byla transportována do koncentračního tábora, kde zemřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám