Hlavní obsah

Městská nemocnice Ostrava obhájila akreditaci na další tři roky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská nemocnice Ostrava poskytuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči. Takový je závěr třídenního šetření auditorů Spojené akreditační komise.

Foto: Josef Zajíc

Městská nemocnice Ostrava na Fifejdách.

Článek

V průběhu šetření se v nemocnici auditoři s letitou praxí a statutem oprávněné osoby získaným od Ministerstva zdravotnictví České republiky pohybovali od 13. do 15. listopadu. Zaměstnanci nemocnice dodržují při léčbě a péči o pacienty nejpřísnější bezpečnostní standardy.

„Šetření bylo intenzivní a v rámci auditu zdravotnické dokumentace šlo velmi do hloubky. Snahou komisařů bylo projít všechna pracoviště. To, že jsme úspěšně prošli reakreditací, potvrzuje, že v Městské nemocnici Ostrava máme správně nastavené standardy. Tedy máme správně popsány vnitřní a obvykle rizikové procesy péče o pacienty, které zvyšují jejich bezpečí, minimalizují nežádoucí události a zároveň je jimi zaručena kvalita námi poskytované péče. Certifikát kvality nechrání jen pacienty nemocnice, ale i ty, kteří se o ně každodenně starají. V neposlední řadě zvyšuje prestiž našeho zařízení,” uvedl Petr Uhlig, ředitel Městské nemocnice Ostrava.

Akreditace coby posouzení nastaveného systému kvality a bezpečí poskytované péče nezávislou třetí stranou je v České republice dobrovolná. Městská nemocnice Ostrava ji podstoupila poprvé v roce 2013 a obhájila ji v roce 2016 a nyní v letošním roce.

Šetření auditorů Spojené akreditační komise zahrnuje 97 standardů, které jsou posuzovány, přičemž legislativní základ čítá 17 standardů. Tato akreditace patří k nejnáročnějším v České republice.

Spojená akreditační komise je od roku 2012 oprávněným hodnotitelem kvality a bezpečí lůžkové zdravotní péče pro druhy zdravotní péče podle zákona č.372/2011 Sb. o zdravotnických službách.

Městská nemocnice Ostrava-Fifejdy loni oslavila 170 let od otevření prvního městského špitálu a zároveň 120 let od otevření nemocnice na Fifejdách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám