Hlavní obsah

Městská knihovna a informační centrum v Havířově budou od pondělí v provozu

Novinky, Josef Zajíc

V souvislosti s rozvolňováním opatření přijatých kvůli výskytu onemocnění covid-19 bude Městská knihovna Havířov a její pobočky, včetně Městského informačního centra a expozice Historie psaná uhlím, od 4. května znovu v provozu.

Foto: Josef Zajíc

Od pondělí 4. května 2020 bude v Havířově otevřena Městská knihovna a Městské informační centrum. Kniha je přítel všech: Dětí a rodičů...

Článek

Až do odvolání bude knihovna fungovat v omezeném režimu.

Vstup do knihovny bude možný pouze s rouškou nebo jinou ochranou úst a nosu. Před vstupem do půjčovny bude pro čtenáře připravena dezinfekce na ruce, kterou by měli před vstupem a po vrácení dokumentů použít.

Návštěvníci knihovny budou mezi sebou muset dodržovat dvoumetrové rozestupy. Na jednom oddělní bude moci být najednou maximálně 10 osob. Do Městského informačního centra budou návštěvníci vstupovat jednotlivě.

„V současné době, po otevření, umožňujeme pouze půjčování a vrácení knih, časopisů, CD a deskových her. Prosíme návštěvníky, aby se v prostorách knihovny zdrželi pouze po nezbytně dlouhou dobu. Do odvolání jsou pak uzavřeny čítárny a herny. Nelze používat počítače ani veřejné WC,” ředitelka knihovny Dagmar Čuntová.

Pro vrácení knih a dokumentů budou vyznačena konkrétní místa. Knihy mohou lidé vracet také do biblioboxu před vstupem do knihovny na ulici Svornosti.

„Výpůjčky, které byly uskutečněny před březnovým uzavřením knihovny, jsou automaticky prodlouženy do 29. května. Z důvodů uzavření knihovny se stávajícím čtenářům při opakované registraci prodlouží roční registrace o 2 měsíce, tzn. z 12 měsíců na 14 měsíců,” doplnila Michaela Adamcová, tisková mluvčí havířovského magistrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám