Hlavní obsah

Město Ostrava prodává pozemek mezi OC Karolina a Trojhalím Karolina

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Ostrava na základě rozhodnutí ostravských zastupitelů na svém zasedání ze 4. března prodá pozemky v lokalitě mezi jižní části obchodního a zábavního centra Nová Karolina a severní hranicí před Trojhalím Karolina. Na západě hraničí s vjezdem do podzemních garáží OC Nová Karolina.

Foto: Josef Zajíc

Trojzubec, 2019 - pohled z OC Forum Nová Karolina.

Článek

Pozemky v atraktivní lokalitě v centru Ostravy poblíž ulice 28. října mezi nákupním centrem Forum Nová Karolina prodá město Ostrava developerovi, který na nich postaví administrativní objekt.

Rozhodli o tom ostravští zastupitelé na svém zasedání 4. března. Území označené jako Trojzubec, koupí společnost Contera Investment X za 95 milionů korun. Dostavěná proluka naváže na již existující moderní obchodně-administrativní komplex.

Podle informací z magistrátu o záměru prodat pozemky o celkové rozloze 7 982 metrů čtverečních rozhodli ostravští zastupitelé v květnu 2019. Lhůtu pro předložení nabídek měli zájemci do konce září 2019. Město Ostrava jako součást záměru určilo parametry, které hodnotila pracovní skupina.

Stanovena byla minimální nabídka ve výši 56 milionů korun. Město Ostrava požadovalo, aby objekt měl alespoň tři patra a byl v souladu s platným územním plánem a základními finančními a prostorovými regulačními podmínkami z ledna 2019. K ploše je vydáno platné územní rozhodnutí o umístění stavby. Investor má možnost jej využít nebo případně upravit dle svých představ a potřeb.

Pracovní skupina hodnotila způsob využití pozemků, celkový záměr, přínos pro rozvoj dané lokality, harmonogram výstavby, cenovou nabídku i konkrétní údaje o způsobu financování. S vybraným zájemcem, společností Contera Investmennt X zástupci města následně projednali podrobnobnosti kupní smlouvy. Podepsána bude v průběhu března.

„Naším dlouhodobým cílem je vytvořit z centra Ostravy hojně navštěvované atraktivní místo. Stavba administrativního objektu na dosud nevyužitém území bude důležitým krokem pro rozvoj této významné části centra města, pro scelení, propojení moderních staveb nákupního centra a obytných domů s historickými objekty Trojhalí. Těší mě, že se do projektu pouští společnost Contera, která na území města i dalšími stavbami prokázala, že má na podobný projekt dostatečně silnou vizi i energii,” řekl primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Společnost Contera Investmen X má na pozemcích vystavět pětipatrový administrativní objekt s podzemním parkovištěm se zhruba 250 místy, s aulou, vnitřním atriem či exteriérovou střešní terasou. V objektu mají být převážně kancelářské prostory.

„V kupní smlouvě jsou stanoveny termíny, které kupující musí dodržet. Do poloviny příštího roku požádat o změnu územního rozhodnutí, pakliže k němu přistoupí, stavební povolení mít k dispozici nejpozději v květnu 2021 a do konce července 2024 by měl být objekt dostavěný a připravený k užívání. Stanovili jsme si dostatečnou roční lhůtu pro splnění těchto termínů. Pokud nebudou dodrženy, má město právo od kupní smlouvy odstoupit,” informovala investiční náměstkyně primátora města Ostravy Zuzana Bajgarová.

Ostrava pracuje na dotvoření území svého centra. V současné době v lokalitě pokračuje výstavba rezidenčních objektů. Začala stavba fakult Ostravské univerzity a s tím budou pokračovat i dopravní změny.

Reklama

Výběr článků

Načítám