Hlavní obsah

Město Habartov ocenilo své osobnosti za uplynulý rok

Novinky, Aleš Plevka

Ve středu 25. března v podvečer byla obřadní síň Městského úřadu v Habartově svědkem komorní slavnosti. Účelem setkání bylo předání ocenění Osobnost roku města Habartova za rok 2014.

Foto: Aleš Plevka

Pamětní listy, dárkové šeky a originální plakety se stanou památkou na prestižní ocennění

Článek

Za běžných okolností se tak děje na reprezentačním plesu města, který však byl pod dojmem smutné události pro letošek bez náhrady zrušen. A tak bylo nutné najít vhodnou alternativu, která by se stala stejně důstojnou pro tuto nevšední událost.

Za město Habartov se slavnostního předání zúčastnili oba místostarostové Libor Doležal a Mgr. Aleš Plevka spolu s tajemnicí úřadu Soňou Fašánkovou. Samotní nositelé tohoto prestižního titulu pak vzešli z podnětů ankety, která proběhla na sklonku minulého kalendářního roku a jejíž výsledky posoudila komise pro sport a kulturu a následně vybrané jedince doporučila ke schválení Radě města Habartova.

Aktuální ročník ocenění se poprvé v její několikaleté historii stal ryze mužskou záležitostí. V mládežnické kategorii se největšího ohlasu dočkal výkon mladého Vojtěcha Kořána, který se díky svým vynikajícím výsledkům během celého uplynulého roku prostřílel se svou malorážkou do týmu České republiky, a Habartov se tak může pyšnit tím, že mezi jeho obyvateli žije i reprezentant naší vlasti.

Mezi dospělými se z titulu může těšit Josef Krejčí zvaný Rančer, který vloni oslavil své osmdesáté narozeniny, a převážnou část ze svého bohatého života věnoval práci s a pro mládež. Dlouhá desetiletí dětem i dospívajícím věnoval nezištně svůj čas jako skautský činovník či jako vedoucí filatelistického kroužku, s jehož členy dosáhl nejednoho úspěchu.

V poslední kategorii bylo slovíčko "akce" nahrazeno slovem "počin" a tímto počinem se za uplynulý rok stalo, alespoň z pohledu kompetentních lidí, vydání dvojdílné reprezentativní publikace s názvem Sokolovsko - umění, památky a umělci do roku 1945, jejímiž autory jsou Vladimír Prokop a Lukáš Smola. Oba pánové mají k Habartovu blízký vztah, neboť zde po dlouhá léta žili a stále je k našemu městu váže nejedna vazba. Navíc ve své knize na cca patnácti stranách mapují i to, co se v oblasti umění jevilo v někdejším Habersbirku za zaznamenání hodné.

Všichni nositelé titulu obdrželi z rukou zástupců Habartova pamětní list a originální plaketu a následně i dle své volby dárkový šek, nebo koš. Označení Osobnost roku města Habartova za rok 2014 se ve všech čtyřech případech nachází ve více než povolaných rukách, neboť ty svými čin dokázaly to, že jsou ochotny odevzdat něco nadplán a udělat něco navíc či město dobře reprezentovat. Věřme, že i napřesrok se podaří nalézt v Habartově lidi, kteří budou jejich rovnocennými nástupci.

Reklama

Výběr článků

Načítám