Hlavní obsah

Meruňkobraní v Židlochovicích se vydařilo

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již čtvrtý ročník Festivalu meruněk se konal v pátek a sobotu 13. a 14. července na náměstí Míru v Židlochovicích. Návštěvníci si mohli prohlédnout výstavu meruněk a jejich historie. Hlavním dnem meruňkobraní byla sobota. V 10 hodin je oficiálně zahájil starosta Židlochovic Ing. Jan Vitula.

Foto: Jiří Smutný
Článek

V pátek byla otevřena ve sklepě staré radnice výstava meruněk, v Malé galerii Regionálního informačního turistického centra výstava o historii jejich pěstování a večer byla na programu taneční zábava.

V sobotu obstaral slavnostní zahájení starosta Jan Vitula. Na pódiu se pak vystřídaly se svým kuchařským uměním známé osobnosti: Martin Beránek, Petr Ocknecht, Jan Rimpler a Martin Svatek. Aby všichni diváci dobře viděli, byly ukázky vaření snímány kamerou a přenášeny na velkoplošnou obrazovku. Moderátorkou byla Petra Eliášová z rádia Petrov.

Součástí Festivalu meruněk byly i soutěže. Soutěžilo se, kdo z dětí sní nejvíc meruněk, klání dospělých spočívalo v pojídání meruňkových knedlíků a rovněž pro dospělé byla soutěž o nejlepší meruňkovici. Na stánku si zájemci mohli vybrat z řady vzorků a určit svého favorita. Otázkou je, kdyby to hodnotitel vzal poctivě a zkusil všechny předložené vzorky, jak by v tom vedru asi dopadl.

Reklama

Výběr článků

Načítám