Hlavní obsah

Mělnická radnice představí výstavu kreslených vtipů Pavla Kantorka

Novinky, Barbora Horešovská

Na radnici v Mělníku bude v listopadu probíhat výstava kreslených vtipů kreslíře Pavla Kantorka s podtitulem Výběr z díla. Výstavu pořádá Spolek InGarden za podpory města Mělník. Výstava bude zahájena 3. listopadu v 15.30 vernisáží - ke zhlédnutí bude do 24. listopadu.

Foto: Barbora Horešovská
Článek

Na návštěvníky výstavy bude čekat 40 velkoformátových tisků nejoblíbenějších kreseb Pavla Kantorka, které představují průřez jeho tvorbou a s humorem komentují  různé oblasti lidského snažení. Propojení badatelského zkoumání a odlehčeného pozorování humorných stránek každodenního života je jednou z charakteristik tvorby profesora Kantorka.

Ostatně, jak sám říká, obě začaly společně, ruku v ruce: „Vzpomínám, že už tehdy jsem do učebnic fyziky přikresloval legrační obrázky, abych technické ilustrace kladkostroje nebo nakloněné roviny trochu obohatil. Mělo to u spolužáků velký ohlas a přispělo to k mému vývoji kreslíře a humoristy.”

Návštěvníci  jistě také v předvánoční čas ocení možnost zakoupení, v rámci vernisáže, autorských tisků jednotlivých vtipů a dalších předmětů spojených s Kantorkovou tvorbou. Na výstavě také bude možné poprvé zakoupit Adventní  kalendář  sestavený z do této doby nepublikovaných kreseb.

Reklama

Výběr článků

Načítám