Hlavní obsah

Medvědi a panenky těší návštěvníky Modrého kamene

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům s pečovatelskou službou s názvem Modrý kámen působící již řadu let v Mnichově Hradišti pořádá další ze svých zajímavých výstav. Ani letos před Vánocemi nepřijde zkrátka nikdo, kdo chce uvidět něco zajímavého a případně si zakoupit i malý dárek.

Foto: Monika Čapková

Medvědi kam se podíváš

Článek

Další ze zajímavých výstav otevřela dnes dopoledne brány veřejnosti v domě s pečovatelskou službou Modrý kámen v Mnichově Hradišti. V 10 hodin tu proběhla vernisáž vánoční výstavy s názvem Umíme toho stále ještě dost, naše ruce tvoří pro radost.

Ta je doplněna o výstavu krojovaných panenek, které do barevných látek strojí Hana Peroutková z Malé Bělé. Na panenky šije kroje už pěkných pár let a její malé selky jsou často k vidění na různých akcích.

Do Modrého kamene si ale přijďte v prvé řadě pro vánoční atmosféru. Jako každým rokem touto dobou zde můžete zakoupit malé dárky za příznivé ceny a podpořit tím tak seniory, kteří tyto maličkosti ve volných chvílích vyrábějí.

Milé překvapení čeká jistě i na děti, pokud se sem s nimi vypravíte. K vidění jsou totiž i medvědi a medvídci různého stáří, barev a velikostí. Samozřejmě, že plyšoví. Sešlo se jich na jednom místě kolem tří stovek a to už je opravdu pěkná sbírka.

Nepatří však jedné jediné osobě, jak už to tak bývá zvykem. Všechny je zapůjčili dobrovolníci. Někteří přidali i dobové fotografie zachycující právě toho jejich medvídka, třeba v době, kdy "přišel" na svět.

Výstava potrvá až do 7. ledna příštího roku a je otevřena každý den od 9 do 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám