Hlavní obsah

Mé vánoce je titul programu, se kterým dorazí do písecké Trojice Josef Zoch

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Country zpěvák Josef Zoch nepochází z prérií Divokého Západu, ani plání Texasu. Je to rodilý Písečák, který dětství prožil níže po proudu Otavy v místech, kde již se předtím stala součástí řečiště Vltavy, a to na Orlíku.

Foto: archiv
Článek

Kromě hudby se Josef Zoch věnoval publicistice, vydavatelské činnosti i provozování rozhlasové stanice. Mezi jeho koníčky patří i malování, plavba na lodi, a čím dál víc se věnuje profesně především zpěvu. Na svém kontě má na 250 natočených písní, coby producent a vydavatel pak může hovořit zhruba o dvou tisících nahrávek, které mu prošly rukama.

V první polovině koncertu přednese známé písně jako Ráno, Zlatí úhoři, Eldorádo, Ave Maria, Vysočinou a další, druhá část bude v atmosféře příslušné času adventnímu, a tak sakrální prostory síně Trojice rozezní nezbytné písně vánoční, jako kupříkladu Je vánoc čas, Přání k vánocům, Jsem zase kluk, Ty mě chráníš, Ježíši a Kvůli nám se narodil Pán.

Vánoční koncerty Josefa Zocha bývají spojeny s účastí hostujících přátel - v Písku jako hosté vystoupí pastor fotograf Josef Voltr, zazpívá si také Richard Novák, který Zocha pravidelně doprovází.

Koncert začíná v 19 hodin v písecké koncertní síni Sv. Trojice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám