Hlavní obsah

Maxipes Fík slaví narozeniny v Kadani

Novinky, Václav Vlasák

Královské město Kadaň oslaví v sobotu 2. června od 10 hodin narozeniny svého nejslavnějšího rodáka. Gratulanti jsou zváni ze všech koutů naší vlasti.

Foto: Václav Vlasák

Při loňské premiéře byl AmFík zaplněn doslova k prasknutí. Velkému oslavenci přišli zahrát také hoši z Maxim Turbulenc.

Článek

Nevíte, kam na víkend a jak oslavit Den dětí? Přijeďte do Kadaně, kde bude slavit narozeniny maxipes Fík. A proč právě v Kadani? Tato známá postavička se totiž narodila v nedalekém Ahníkově, který bohužel už neexistuje. Jeho třemi tatínky byli Rudolf Čechura - spisovatel, Jiří Šalamoun - výtvarník a kadaňský rodák Josef Dvořák, který Fíkovi propůjčil svůj hlas. Poprvé oslavil maxipes Fík v Kadani svoje narozeniny v roce 2005.

Slavit však nebude jen maxipes Fík, ale jak už bylo řečeno, je to hlavně svátek všech dětí, pro které především jsou jeho narozeniny pořádány. Čeká je spousta zábavy, her a uvidí zajímavá vystoupení. Bude se také sportovat, protože od 14 hodin začnou Hry bez hranic. Místem konání bude nábřežní promenáda jejíž první část byla dokončena v minulém roce a na počest velkého rodáka nese Fíkovo jméno.

Narozeninové oslavy začnou v 10 hodin. V AmFíku rozjede zábavu kouzelník Richard Nedvěd, kterého v 11.00 hodin vystřídá Loudivalo a ve 12 hodin si Fík vyslechne přáníčka k narozeninám. Ve 13 hodin přijde na řadu divadlo Mimotaurus. Na nábřežní promenádě můžete od 10 do 14 hodin navštívit výtvarnou dílnu a zúčastnit se soutěží, které připravil Dům dětí a mládeže Šuplík. Nachystán je tu i další doprovodný program.

Zajímavý program nabídne také sousední zahrada františkánského kláštera. Od 10 do 13 hodin se mohou zájemci zúčastnit školy kouzel s Jirkou Hadašem. Od 10.00 do 12.00 zde bude vystupovat taneční studio Reflex a od 10.00 do 14.00 hodin můžete navštívit indiánskou vesnici, nechat si pomalovat obličej, vyzkoušet lukostřelbu nebo jízdu na koních.

Vyvrcholením narozeninového dne bude lampiónový průvod, který vyjde v 21.00 hodin od kulturního domu Střelnice a dojde do AmFíku, kde se pak promítne pohádka O Človíčkovi. Vstupné se neplatí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám