Hlavní obsah

Maturity jsou v plném proudu

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak už to vypuklo. Na středních školách začal maturitní kolotoč. Výjimkou není ani průmyslovka v Hodoníně, jejíž studenti v těchto dnech skládají praktickou maturitní zkoušku z odborných předmětů.

Foto: Jana Slováková

Maturity 2017. Průmyslovka Hodonín. Praktická maturitní zkouška z odborných předmětů.

Článek

Studenti v oblecích, studentky v krásných šatech - to je znamení, že se blíží jejich zkouška dospělosti. Maturantům začalo letos maturitní období slohovou prací z českého jazyka už 11. dubna a nyní pokračují dvoudenním maratonem: skládáním praktické maturitní zkoušky z odborných předmětů.

Studenti oboru Stavebnictví hodonínské průmyslovky tak mají splnit úkol: navrhnout projekt části rodinného domu s přesně specifikovaným zadáním. 

V prvním květnovém týdnu pak následují didaktické testy společné části maturitní zkoušky: matematika, anglický jazyk a český jazyk. Pak se budou maturanti chystat na finále, a tím je ústní maturitní zkouška před maturitní komisí. Celý maturitní kolotoč tak skončí na konci května.

Reklama

Výběr článků

Načítám