Hlavní obsah

Maturitní ples ekonomického lycea dopadl výborně, teď jsou na řadě zkoušky z dospělosti

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Měsíc po Štědrém dnu, v pátek 24. ledna zažili maturanti třídy 4. A Obchodní akademie v Příbrami svůj slavnostní maturitní ples. A mohou být právem spokojeni, odvedli velký kus práce a výsledek stál za to. Všem to moc slušelo a téměř čtyři sta hostů se skvěle bavilo.

Foto: Martin Janota

Skleničky na sekt musely být seřazené správně podle abecedy.

Článek

Studenti oboru ekonomické lyceum se rozhodli udělat ples tematický a vybrali si antiku jako předlohu. Nechyběla tak prostěradla, umělé hrozny či ozdobné detaily na vstupenkách.

Jelikož se maturanti rozhodli uspořádat ples samostatně jako jedna třída, konal se ples v příbramské sokolovně, která ovšem v mnohých směrech předčí druhé tradiční místo konání maturitních plesů - sál kulturního domu.

Přípravy probíhaly několik měsíců a v místě konání pak asi osm hodin dopředu. Jen balonků bylo potřeba nafouknout mnoho desítek. Jakmile ovšem ples začal, stres z příprav opadl a na maturantech nebyla nervozita z jejich velkého večera znát. Slečny v rozličných, avšak v každém případě krásných šatech i chlapci ve většině případů černých oblecích vypadali dokonale.

Po perfektně nacvičeném nástupu proběhlo bez problémů a pádů na červeném koberci také šerpování. Nejčastějším přáním, které maturanti slyšeli od ředitelky školy i svých vyučujících, byla samozřejmě úspěšně zvládnutá maturita.

Jako tanec s učiteli a rodiči byl zvolen valčík, maturanti se společně také vyfotili a nebyl by to maturitní ples, kdyby chyběl tzv. zlatý déšť, při kterém maturantům napršelo asi deset tisíc korun v drobných mincích. Samozřejmě se prodávala i tombola.

Kapela hrála jako o život a moderátor plnil svoji roli profesionálně. Půlnoční překvapení maturantů bylo také taneční a kombinovalo několik stylů. Bez obtíží pak zábava pokračovala až do dvou hodin po půlnoci.

Nyní tak již studentky a studenti mají klid, aby se plně mohli soustředit na maturitní zkoušky. Již od dubna budou na maturanty čekat maturitní písemné práce a v polovině května mohou začít zkoušky ústní. Maturitní vysvědčení uvidí a dostanou pár dní před koncem května.

Reklama

Výběr článků

Načítám