Hlavní obsah

Matka vypila půl láhve tvrdého alkoholu a s malým dítětem se vydala do pražských ulic

Novinky, Vratislav Konečný

V neděli večer přijali pražští městští strážníci na linku tísňového volání oznámení, že se po Českomoravské ulici pohybuje zjevně opilá žena s malým dítětem.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Na místo okamžitě dorazila hlídka strážníků z Prahy 9, která podle popisu nalezla ženu i s malou dcerkou na tramvajové zastávce.

„Se zjevně opilou ženou a malým dítětem byla i kamarádka, která strážníkům sdělila, že maminka malého děvčátka vypila v tropickém dni minimálně půl láhve tvrdého alkoholu. Hlídka na místě provedla u ženy orientační dechovou zkoušku, a ta ukázala 2,80 promile alkoholu v dechu,” sdělil mluvčí Městské policie Praha Rudolf Rubeš.

Strážníci ihned kontaktovali pracovnice odboru sociálně právní ochrany dětí a opilou ženu spolu s dítětem doprovodili k dořešení celé události na blízkou služebnu Policie ČR.

„Když situace řešili za asistence pracovnic odboru sociálně právní ochrany dětí, opilá žena začala z ničeho nic křičet a chtěla se sebepoškodit. Proto bylo rozhodnuto o jejím převozu na záchytnou protialkoholní stanici. Děvčátko si prozatím převzala do své péče babička,” dodal mluvčí.

Případ byl předán k dořešení odboru sociálně právní ochrany dětí příslušné pražské městské části.

Reklama

Výběr článků

Načítám