Hlavní obsah

Mateřská školka Lentilka získala pohár žabky Katky

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plavecká škola Chobotnice a městská společnost Tepvos připravily v pátek 29. června v krytém plaveckém bazénu v Ústí nad Orlicí pro děti z mateřských škol 9. ročník oblíbené soutěže Vodní hrátky žabky Katky.

Foto: Stanislava Dvořáková

Vodník přišel zase zkrátka, po dušičkách marně pátral.

Článek

Vydat se s žabkou Katkou na vodní pouť znamená překonat veškeré nástrahy různých vodních bytostí. Navíc instruktorky plavecké školy Chobotnice bedlivě sledují plnění daných úkolů na kontrolních stanovištích, aby se děti nestaly obětí nechtěného záškodníka.

Tak čáp Potápník bedlivě sledoval, zda někdo nezůstane pod vodou, Rákosníček prověřoval plavecké umění na záludné lodi a kapřík Pepík se přidal s požadavkem, kdo rychleji doplave ke břehu. Vodník s vratkou pontonovou lávkou byl přesvědčen, že určitě získá dušičku do hrnečku.

Zklamáni byli všichni, jen paní učitelky se radovaly, jak šikovné mají děti. Nad výsledky se podivila i sama ředitelka závodu, marketinková pracovnice Tepvosu Markéta Vojvodíková. Na dotaz, kdo je z plavecké školy, se zvedla řada rukou, což potvrdilo prospěšnost a úroveň této výuky, která má více než dvacetiletou tradici a je využívaná všemi místními školami i většinou škol ze spádové oblasti ústeckého okresu. Kupodivu drobné postavičky předškolních dětí plavaly, potápěly se a skákaly do vody jako zdatní plavci.

Odměnou pak byly zábavné hry, kdy víla Natálka rozházela po hladině korálky a rak Klepeťák si s dětmi zahrál s míčem.

Nebojácnými a zdatnými plavci byly všechny děti. Přesto při kontrole bodů na kartičkách za plnění úkolů o maličko více bodů získaly děti mateřské školky Lentilka v Ústí nad Orlicí. Celkem soutěžilo 36 dětí, a to šestičlenné družstvo z další ústecké MŠ Na Výsluní, dále přijelo družstvo MŠ Jehnědí a tři družstva MŠ Helvíkovice.

Jednotlivé mateřské školy obdržely diplomy a nejlepší plavci a plavkyně z Lentilky Ústí nad Orlicí jako na velkých závodech převzali z rukou RSDr. Jaroslava Fišera, zástupce města Ústí nad Orlicí a Pardubického kraje pohár, a navíc od jednatele společnosti Tepvos Ing. Václava Knejpa ohromný dort ozdobený figurkou žabky Katky.

K této velké radosti přispěla záštitou Ing. Květa Matušovská, poslankyně PS PČR, a Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, která se finanční částkou 3000 Kč podílela na drobných odměnách závodících.

Touto akcí uzavřela městská společnost Tepvos - rekreační služby provoz krytého plaveckého bazénu na letní měsíce, ale ještě odpoledne mohli přijít všichni školáci do 15 let s vysvědčením a za vstupné 1 Kč. To samé platilo i pro aquapark s teplotou vody ve velkém bazénu 19°C a v malém dětském 24°C, kdy tomuto Dnu vysvědčení přálo i teplé letní počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám