Hlavní obsah

Mateřinka v Nymburce zve na třiadvacáté finále

Novinky, Jan Řehounek

Již 23. ročník finále festivalu Mateřinka se uskuteční v pátek 4. a v sobotu. 5. května ve Sportovním cent­ru Tyršák v Nymburce.

Foto: Jan Řehounek
Článek

Předcházelo mu 14 soutěžních oblastních kol, které plošně pokrývají celou republiku. Z nich na nesoutěžní přehlídku do Nymburka postoupilo 24 pódiových vystoupení mateřských škol.

Jedná se o hu­dební, tanečně sportovní a dramaticko­-výtvarná pódiová vystoupení veřejně představující práci dětí a pedagogů v předškol­ních zařízeních.

Vystupující děti stráví v Nymburce vždy celý den – dopoledne probíhají zkoušky a doprovodný program. V něm si děti mohou zatančit, zaplavat v bazénu, absolvovat různé soutěže, zaskákat si v nafukovacím hradu…

Krom toho je přístupná výstava dětských výtvarných prací, prezentace jednotlivých ma­teřských škol formou panelů a videozáznamů a prodejní stánky firem zabývajících se výrobou hraček, didaktických pomůcek, společenských her a knih pro děti. Nezanedbatelná je rovněž výměna zkušeností mezi učitelkami.

Odpoledne, od 13.30 hodin, proběhnou před tradičně zcela zaplněným sálem jednotlivá vystoupení. Program moderuje rozhlasák Honza Kovařík.

Vstupné se nevybírá, každý je vítán.

Reklama

Výběr článků

Načítám