Hlavní obsah

Máte v šuplíku nymburské dokumenty z posledních sta let?

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská knihovna v Nymburce ve spolupráci s městem Nymburk a Polabským muzeem vyhlašuje archivářskou soutěž 100 let republiky ve fotografiích Nymburka.

Foto: Jan Řehounek
Článek

Organizátoři si od soutěže slibují získání dokumentárních fotografií města z rodinných alb, které se tímto způsobem představí veřejnosti.

Nejde ale jen o fotografie, pro následnou výstavu, která bude vyvrcholením soutěže, je možné zapůjčit rovněž trojrozměrné předměty, např. medaile, plakety, odznaky či jiné předměty vztahující se k historii Nymburka, ale i historické dokumenty, pamětní listy, reklamy firem, případně filmy. Mohou to ale být i dokumenty osobní povahy, které nějak dokumentují historii města, např. výuční listy, osobní doklady, korespondence s úřady apod.

Fotografie či jiné archiválie v originálech lze doručit osobně či poštou na adresu: Městská knihovna v Nymburce, Palackého ulice 1749, 288 02 Nymburk (jedná se samozřejmě o zapůjčení, nerozhodne-li se jejich majitel darovat je vyhlašovatelům), případně v digitální podobě na e-mail: knihovna@knihovna-nbk.cz.

Uzávěrka příjmu exponátů je 30. dubna.

Nejpoutavější exponáty vybere porota jmenovaná vyhlašovateli k odměnění jejich majitelů.

Výstava proběhne v prostorách městské knihovny u příležitosti stého výročí založení samostatného československého státu. Vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční na slavnostní vernisáži výstavy v pondělí 4. června v 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám