Hlavní obsah

Masobraní aneb Dnes má maso svátek

Novinky, Hana Knížková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 18. května se koná první ročník celorepublikového svátku masa s názvem Masobraní, pod záštitou Českého svazu zpracovatelů masa. Návštěvníci budou moci nahlédnout do tajů mistrovského řemesla a při ochutnávce se dozvědět více o místních řeznictvích.

Foto: Hana Knížková

Masobraní

Článek

„Masobraní je akce organizována jednotlivými řeznictvími, v jejich lokalitě a pod jednotnou hlavičkou Masobraní. Touto cestou chceme společnými silami dosáhnout toho, aby byl každoročně vždy třetí pátek v květnu považován celorepublikově za den, kdy stojí za to vyrazit do ulic a při ochutnávce se dozvědět více o místních řeznictvích a dalších podnicích zabývajících se zpracováním masa,“ informoval Karel Pilčík, předseda Českého svazu zpracovatelů masa. 

Masobraní zavítá prakticky do všech koutů České republiky. Do oslav svátku masa se zapojuje například i příbramské řeznictví ZEMAN maso-uzeniny. „Na všech prodejnách připravujeme pro návštěvníky ochutnávku prvotřídních Staročeských klobás, a už od čtvrtka do neděle nabídneme sváteční akční nabídku hovězích vyzrálých steaků Rump a Entrecote z českých chovů, které se v tomto ročním období skvěle hodí na gril,“ uvedl Jiří Kulda, manažer prodejen ZEMAN maso-uzeniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám