Hlavní obsah

Masarykův onkologický ústav v Brně zve na další koncert

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masarykův onkologický ústav připravil na čtvrtek 31. května v 16.00 hodin další koncert. V Galerii Žlutý kopec (druhé patro Švejdova pavilonu) zahraje a zazpívá brněnská skupina Jannis Moras Band, jejíž základ tvoří trojice bratrů řeckého původu.

Foto: Jiří Smutný

MOÚ Brno

Článek

Jannis Moras je mladý talentovaný hudebník, nejstarší z bratrů. Je považován za vycházející hvězdu brněnské hudební scény. Řecké kořeny jeho předků a láska k hudbě provázejí Jannise a jeho bratry Alexise a Marcose, se kterými založil skupinu, od malička.

Jejich otec Trifon byl na bratry v jejich dětství přísný. Museli se učit řecky, tančili v řeckém folklórním souboru a poslouchali řeckou hudbu. Sám Trifon chodil jako dítě do Lidové školy umění v Brně, kde se učil hrát na kytaru. Když rodiče zjistili, že má talent, přihlásili ho ještě k nevidomému řeckému učiteli hry na buzuki. Jako dospělý pak založil skupinu a těšil se, až se k němu připojí i jeho tři synové. To se mu splnilo.

Jannis působil již ve třech kapelách, vystupuje u nás i v Řecku a nahrál dvě CD. Někdo této hudbě říká neo-folk-music, jiný world-music. V současné době jsou členkami skupiny i zpěvačky Iva Oulehlová a Zuzana Mitrengová.

Reklama

Výběr článků

Načítám