Hlavní obsah

Marta Kubišová zazpívá ve křtinském kostele

Novinky, Šárka Veselá

Setkání s legendami – projekt série čtyř koncertů, které přispějí na dobrou věc – dětem z SOS dětské vesničky Brno – Medlánky. Sérii benefičních koncertů pořádá Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny, který je organizační součástí Mendelovy univerzity v Brně.

Foto: Ing. Tomáš Srnský

Ve Křtinách se bude konat další benefiční koncert.

Článek

Tři koncerty jsou již minulostí a nezbývá, než se těšit na velké finále, poslední koncert. Vystoupí na něm Marta Kubišová za klavírního doprovodu Karla Štolby. Tento koncert se bude konat 28. 11. 2014.

4. března 2014 vystoupil na zámku Křtiny ve společenském sále Vladimír Mišík s uskupením ČDG a na koncertě zazněly nejen nejznámější hity jako Stříhali dohola malého chlapečka, Variace na renesanční téma, ale také velké množství další písní z tvorby Vladimíra Mišíka. Zhruba sto hostů umělcům dlouze tleskalo.

15. května ve stejných prostorách vystoupil Jaroslav Hutka, který se sám doprovázel na kytaru. Více než sto lidí zpívalo jeho více i méně známé písně, které Jaroslav Hutka prokládal vtipnými historkami a zážitky. Koncert trval téměř tři hodiny s krátkou pauzou.

5. června koncertovala v zámeckém parku skuppina Blue Effect v čele v Radimem Hladíkem. Koncert zahajoval ředitel Školního lesního podniku Masarykův les Křtiny Vladimír Dolejský. Set zhruba dvaceti skladeb obsahoval známé hity jako Ej, padá, padá rosenka, Rejdit a Slunečný hrob, který zazněl hned dvakrát. Poprvé jej zpíval Honza Křížek s Wojttechem a na podruhé samotní hosté s nápovědou zpěváka. Koncert byl nezapomenutelným zážitkem jak po své hudební stránce, tak mezi písněmi, kdy vtipní umělci rozesmívali celé publikum.

Reklama

Výběr článků

Načítám