Hlavní obsah

Marta Kubišová, Lucie Vondráčková a Bára Hrzánová jako kmotry nově otevřeného kočičího útulku

Novinky, Petr Mráček
Aktualizováno

V neděli 1. září se v Klecanech slavnostně otevřel nový útulek pro kočky. Jeho kmotry se staly zpěvačky Marta Kubišová a Lucie Vondráčková společně s herečkou Bárou Hrzánovou.

Foto: Petr Mráček

Lucie Vondráčková, otevření útulku Fénix

Článek

Nový útulek nesoucí název "Kocour Felix" se nachází v obci Klecany, pár kilometrů od Prahy.

Nový domov pro opuštěné kočky a současně azyl pro nalezené psy a další zvířata je v objektu bývalých kasáren, pronajatém zatím na 20 let. Útulek to je se vším, co k němu patří – s místnostmi pro kočky a koťata, pro kojící kočky s miminky, s karanténami pro nemocné a na pokastrační péči a také s velkou voliérou. Kromě zvířátek zde srdečně přivítají i lidi, kteří se přijdou podívat a třeba dát některé kočičce nový domov.

Všechny tři kmotry mají s kočkami mnoho společného. Lucie Vondráčková jich má doma pět. Marta Kubišová má doma tři kocoury a jednu kočku. Bára Hrzánová má doma jednu bílou kočku. Lucie Vondráčková navíc před časem nazpívala jednu svoji píseň, kterou věnovala tomuto zvířátku.

Samozřejmě provoz útulku něco stojí. Proto provozovatelé budou rádi za každý finanční dar, který dostanou. I na rekonstrukce objektu museli sehnat více jak 1,6 miliónu korun. Chcete-li pomoci finanční částkou na provoz, můžete tak učinit na účet 179500872/0300, VS 201302.

Reklama

Výběr článků

Načítám