Hlavní obsah

Manželé Wes a Sheri Staffordovi z USA otevřeli svou 13. komnatu

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodinné centrum Srdíčko v Ústí nad Orlicí nabídlo ve středu 26. února setkání s manžely Wesem a Shari Staffordovými, kteří na vlastním příběhu představili, jak lze ustát manželskou krizi.

Foto: Stanislava Dvořáková

Manželé Staffordovi, hosté RC Srdíčka, svým vyprávěním ukázali cestu jak včas řešit manželské problémy.

Článek

RC Srdíčko zaměřuje svoji činnost na pomoc mladým rodinám jak po praktické tak teoretické stránce. Vedle herny, kam chodí se svými dětmi maminky na mateřské dovolené, je pátek navíc věnován anglickému jazyku pro batolata. Maminky pak v době her dětí se mohou věnovat ve výtvarné dílně vyrábění různých dekorativních předmětů.

Pro usnadnění péče o děti jsou pořádány přednášky Mgr. E. Ruckého se zaměřením na výchovu dětí, pro usnadnění návratu do práce po mateřské dovolené kurzy anglického jazyka pro dospělé a pro vzájemné popovídání a předávání zkušeností pravidelné dámské jízdy.

Na podporu rodinných vztahů slouží rodinné výlety a tábory, sportovní speciál pro tatínky s dětmi a společné slavnosti k různým výročím (Dětský den, Tatafest, drakiády, Mikuláš, dětský karneval a samozřejmě i Silvestr pro rodiny s dětmi).

Jako další akce pro stmelování rodin slouží Manželské večery, které začínají jako v domácím prostředí večeří a dotváří je náhodně vytvořený kurz komunikace.

I když je stabilně plánovaná činnost bohatá, vedení RC hledá stále nové cesty ke zlepšení, zejména vzhledem k současnému stavu rozvedených rodin. Touto novou formou se stalo setkání s manžely Staffordovými, kteří s úspěchem zvládli manželskou krizi a dnes tvoří dvojici šťastných lidí. Největším přínosem bylo, že se nejednalo o pouhou teorii, ale o skutečný příběh, který v různé podobě potkává každé soužití. Navíc vyprávění v angličtině dalo možnost procvičit si a ověřit znalost tohoto jazyka, pro méně znalé s tlumočením do češtiny.

Manželé Wes a Sheri otevřeně promluvili o svém rozvodu a následném usmíření. Jejich víceméně vynucený vstup do manželského života začal na střední škole v stáří 17 a 18 let. Brzy po svatbě následovalo dítě, další studium, práce, stěhování, poté i zdraví dcery. Vzhledem k věku brali nabalující se problémy svým osobním pohledem, kdy fakticky žili odděleným životem, kdy on měl pocit, že vše funguje, ona se utápěla v problémech.

Po 13 letech manželství v březnu 1999 prohlásila Sheri: „Chci se rozvést, nejsem šťastná, nejsem si jistá, že chci být dál tvojí ženou.” Na Wese toto sdělení působilo jako blesk z čistého nebe, chtěl být dobrým manželem, ale nevěděl jak. Nastalo pětileté období krize, kdy třikrát podepsali rozvodové papíry a dvakrát během daných 60 dní je zrušili. V té době měli dvě děti ve střídavé péči, takže i dvě rodiny. Problémy vyústily 1. října 2004, kdy byli rozvedeni.

Pláč vystřídal smutek a změněný pohled na život, bez touhy někoho ovládat, naopak nastolit komunikaci, pomoc a pochopení. Podvědomá touha mít oporu vyvrcholila situací, kdy Wes zaplatil opomenutou silniční daň a vysvobodil tak Sheri od hrozby vězení. Stačil pak společný výlet a 19. dubna 2005 byla nová svatba.

V současné době našli společné poslání. Pomáhali v táboře zahraničních pracovníků v Dubaji a na základě vyprávění českého sólisty souboru Ballet Magnificat přijeli do ČR, aby zde učili a pomáhali při různých akcích.

Reklama

Výběr článků

Načítám