Hlavní obsah

Malý kluk našel na hřišti stříkačku s jehlou, úlovek si schoval do kapsy

Novinky, Vratislav Konečný

Většině "pouličních" narkomanů je naprosto lhostejné, kde odhodí injekční stříkačku po aplikaci drogy. Mnozí jsou nositeli různých závažných onemocnění, použité nádobíčko mohou najít a zranit se o ně malé děti. Nedávno se tak málem stalo v Praze 9. Čtyřletý kluk našel stříkačku na hřišti.

Foto: MPP
Článek

Možná se poranil

Koncem února zasahovali strážníci u případu možného poranění čtyřletého chlapce jehlou injekční stříkačky, kterou našel na dětském hřišti v Praze 9. S jehlou manipuloval a pak si ji „ukryl“ do rukávové kapsy bundy.

„Chlapec si nejprve nebyl jistý, později poranění o jehlu popíral. Riziko poškození jeho zdraví nebylo možné s jistotou vyloučit. Učitelka mateřské školy informovala vyděšenou matku, na doporučení dětské lékařky strážníci chlapce převezli na vyšetření do nemocnice. Po kontrole byl vstup na hřiště zakázán a místo bylo zajištěno strážníky až do zahájení kontaminace odbornou firmou,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.  

I když se množství nalezených použitých jehel v posledních letech snižuje, riziko poranění dětí stále hrozí. Jediná jehla v pískovišti může způsobit velkou tragédii.

Akce Jehla pokračuje

Letošní akce Jehla se koná 17. dubna, přidejte se k nám a dalším 34 městům a pomozte vyčistit naše města. Akci zaštítil pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality a Kolegium ředitelů MP statutárních měst a hl. m. Prahy. Jedná se o sběr stříkaček ve vytipovaných lokalitách, kde se scházejí narkomani. 

Reklama

Výběr článků

Načítám