Hlavní obsah

Malířka a řezbář vystavují v Klubu Atlantik v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klub Atlantik v Ostravě hostí od 2. října výstavu velkoplošných obrazů mladé malířky Terezy Dolanské a řezbáře Stanislava Agnera.

Foto: Josef Zajíc

Sochy řezbáře Staniskava Agnera.

Článek

Vernisáž zahájil spisovatel, fotograf a trenér boxu Ing. Richard Sklář, který výstavu uvedl do života a návštěvníky seznámil s oběma umělci.

Tereza Dolanská (25) je mladá malířka z Havířova. Studuje pátý ročník Pedagogické fakulty OU, obor výtvarná výchova pro střední školy ZUŠ. Velmi ráda maluje již od mládí. Vystavované obrazy namalovala v létě letošního roku.

Stanislav Agner (65) je řezbář samouk. "Jednou, bylo to v roce 1984, se mi dostal do ruky kus dřeva. Chytil jsem nožík a vyřezal do toho kousku dřeva masku obličeje. Poznal jsem, že se mi vyřezávání figurek a různých předmětů daří a lidem se mé práce libí. Za posledních pět let jsem měl šest výstav, například v Havířově, Karviné, na Slovensku a také třikrát v Ostravě," uvedl Stanislav Agner.

Výstava v Klubu Atlantik v Ostravě potrvá do konce října. Zájemci si vystavené exponáty obou umělců mohou objednat a po ukončení výstavy zakoupit. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám