Hlavní obsah

Malíř z Kašperských Hor vystavuje v Plzni

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Hudec perfektně kombinuje barvy a geometrické tvary. Jeho obrazy působí hravě, vesele a pozitivně.

Foto: Jan Kaše

Při vernisáži

Článek

V plzeňské galerii Visio Art byla ve čtvrtek 7. února zahájena výstava, na které představuje svou tvorbu malíř, kreslíř a grafik Jiří Hudec.

Tento rodák z Plzně, žijící v Kašperských Horách, s malováním začal už v předškolním věku. Jak sám uvedl, měl radost, že mohl zaznamenávat to, co viděl kolem sebe a co měl rád.

„Inspiračních zdrojů má Jiří Hudec celou řadu. Patří mezi ně i prožitky přetvářené do vlastní představy, prožitky jako úzkosti, radosti, strach, nejistota. Často na ně reaguje svými geometricky přesnými obrazy, které mu pomáhají vytvořit si nezávisle na okolí svůj vnitřní svět," uvádí se v pozvánce na výstavu.

Jaké tedy vlastně jsou jeho obrazy? Rozhodně nemusíte mít strach, že by se jednalo o nějaké tmavé a ponuré výtvory. Jiří Hudec si skvělým způsobem dokáže pohrát s barvami a geometrickými tvary. Dýchne na vás veselost a pořádná dávka energie, kterou se malíři podařilo do každého svého díla přenést. Pestrobarevnost vám rozzáří oči a přivede vás na jiné myšlenky.

Zároveň je dobré před každým obrazem chvíli postát a oddat se pozorování. Brzy začnete vnímat zajímavé detaily a vaše představivost začne naplno pracovat. Například u díla s názvem Kudlanka najednou spatříte ňadra i nevšední pojetí dalších částí lidského těla.

Výstava potrvá do 28. února.     

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám