Hlavní obsah

Malíř Lumír Seifert vystavuje v Moravské zemské knihovně v Brně

Novinky, Jiří Smutný

Ve čtvrtek 10. května v 18.00 hodin se v Galerii Moravské zemské knihovny v Brně (Kounicova 65a, přízemí) koná vernisáž výstavy Pro vodu. Tématem je voda a dění okolo ní.

Foto: Jiří Smutný

Z plakátu k výstavě

Článek

Lumír Seifert (1982) žije a pracuje v Brně. Na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity vystudoval výtvarnou výchovu a vizuální tvorbu. V současné době pracuje v muzeu, kde pečuje o sbírky českého výtvarného umění.

Tento každodenní dotek s díly jiných autorů se částečně odráží v jeho malířském projevu. Stává se pozorovatelem každodenní reality a expresivní zkratkou ji přenáší na plátno.

Autor měl již řadu samostatných i společných výstav. Ta zatím poslední se zabývá koupáním jako programovým trávením volného času ve jménu pohody. „˜Jak málo si uvědomujeme, že voda a to, že nám padá z nebe, je privilegium místa, kde jsme se narodili. Proto obrazy pro vodu,“ komentuje vystavovaný soubor sám autor.

Setkat se s ním bude možné nejen na vernisáži, ale i na komentovaných prohlídkách 31. května a 28. června, vždy v 17.00 hodin. Výstava potrvá do 30. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám