Hlavní obsah

Malí pacienti z Nemocnice Nový Jičín o velikonoční atmosféru nepřijdou

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní motivy v oknech, nástěnky plné kraslic a povídání o Velikonocích. I tak může vypadat nemocniční oddělení – konkrétně dětské oddělení Nemocnice Nový Jičín. Stejně jako v minulých letech se zde i letos snaží zdejší personál přinést Velikonoce až k lůžkům malých pacientů, kteří nemohou být doma.

Foto: archiv nemocnice

V novojičínské nemocniční herně malí pacienti spolu s paní učitelkou hromadně vyrábějí dekorace na okna i nástěnky.

Článek

V těchto dnech v novojičínské nemocniční herně malí pacienti spolu s paní učitelkou hromadně vyrábějí dekorace na okna i nástěnky, přičemž samozřejmě nechybí hlavně tradiční zdobení vajíček. Na programu je ale i vyprávění o jaru a Velikonocích, nebo třeba jarní básničky nebo říkanky, které milují především menší děti. 

„Na svátky chce být každý doma, ne vždy je to ale možné. V takových případech se snažíme alespoň přinést co nejvěrohodněji svátky naopak k našim pacientům - ať už jsou to Vánoce, Mikuláš, nebo aktuální Velikonoce, o jejichž atmosféru u nás děti rozhodně nepřijdou. Malým pacientům se snažíme pobyt v nemocnici zpříjemňovat celoročně, probouzející se veselé jaro je k tomu ale doslova jako stvořené, takže seznam aktivit, které s dětmi podnikáme, je opravdu dlouhý,“ říká Bc. Jana Tymlová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Veškerá umělecká tvorba s jarní tématikou přitom slouží nejen k dekorativním účelům, ale funguje zároveň i jako arteterapie. Do sváteční umělecké tvorby se navíc kromě dětí v Nemocnici Nový Jičín tradičně zapojuje i zdejší personál a také rodiče i příbuzní malých pacientů. Ti pro letošek stihli vytvořit malovaná vajíčka na nástěnky i veselá kuřátka či zajíčky do oken.

Reklama

Výběr článků

Načítám