Hlavní obsah

Májové dny budou v Ostrově patřit světovému divadlu

Novinky, Jan Bureš

Ostrov bude letos hostit jubilejní ročník mezinárodního festivalu dětského divadla.

Foto: Jan Bureš

Ostrovský soubor HOP-HOP

Článek

Ve dnech 6. – 10. května se v Ostrově uskuteční 10. mezinárodní divadelní festival Ostrovské soukání – Ohlédnutí. Pořadatelem, v České republice ojedinělé mezinárodní akce, je Základní umělecká škola Ostrov.

S výjimkou jednoho souboru z Francie všechny ostatní již festival navštívily . Jsou to soubory z Anglie, Švýcarska, Itálie, Slovenska, Litvy a soubory z různých koutů Čech. Nebudou samozřejmě chybět ani domácí soubory z Ostrova HOP-HOP a Na poslední chvíli. 

Interaktivní semináře

Mladí divadelníci letos budou mít možnost si vybrat ze sedmi seminářů: 1. I like to move it move it (Já tak rád trsám, trsám) s rakouským zkušeným divadelníkem a pedagogem Berndhardem Paumannem, 2. Přijď, tvoř a zpívej se studentkou JAMU Annou Votrubovou, 3. Bubenická dílna s pedagogem ZUŠ Ostrov a vedoucím známého souboru Drums Band Fr. Zemana, 4. Tanec každodennosti se studentkou JAMU Lucií Prouzovou, 5. Mluv tělem s absolventem Ateliéru Klaunské scénické a filmové tvorby JAMU, 6. Kejklení bez klení pod vedením cirkusového pedagoga a artisty z cirkusu LeGrando a za 7. Improvizace pro herce s absolventem DAMU a zakladatelem České improvizační ligy Martinem Vasguezem.

Zatímco budou členové souborů v namíchaných skupinách tvořit ve vybraných seminářích, dospělí účastníci, režiséři představení, ale i hosté si budou právě v tomto čase vyměňovat své zkušenosti pod vedením nizozemské představitelky Aity/Iaty Dr. Joke Elbers.

Festival nebude určen je pro samotné účastníky. Velkým zážitkem bude průvod městem Ostrovem 9. května od 13 hodin - jistě i pro ukázky ze seminářů, které bude možno po cestě zhlédnout. V nabídce budou i stánky zemí ve Dvoraně ostrovského zámku v 15 hodin, zde se budou moci zájemci seznámit se zúčastněnými zeměmi prostřednictvím propagačních materiálů či výrobků. Večerní happening 170 divadelníků na Mírovém náměstí zakončený ohňostrojem se jistě zařadí též k vrcholům přehlídky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám