Hlavní obsah

Májové a Letní trhy již brzy v Plzni

Novinky, Alena Lochmannová

Plzeňské náměstí je místem, kde se lidé rádi setkávají, ať už při projekcích sportovních událostí, kulturních a hudebních akcí nebo na trzích. Trhy jsou však na rozdíl od ostatních nahodilých akcí nedílnou a pravidelnou součástí plzeňské kultury a společenského života.

Foto: Hynek Mojžíš

Další řemeslné trhy v pořadí, jedny z nejoblíbenějších v roce, začínají na náměstí republiky v Plzni již v pondělí 30. května.

Článek

V pořadí další řemeslné trhy, jedny z nejoblíbenějších v roce, začínají na náměstí republiky v Plzni již v pondělí 30. května. Plzeňané sem tak mohou opět zamířit nejen pro ručně vyráběnou keramiku, ale také pro šperky, dárkové zboží a sladké i slané pochutiny.

Jak informuje tiskové oddělení plzeňského centrálního obvodu, podle ankety, kterou ÚMO Plzeň 3 zveřejnil na svých webových stránkách www.plzen3.eu, jsou právě Májové trhy jedny z nejoblíbenějších. Oslavy nadcházejícího léta budou hostit lidové tradice a řemesla, připraven je také bohatý doprovodný program pro děti a dospělé.

"V centru města vystoupí country skupina MHS, taneční skupina TWIN, ve středu si mohou zájemci dokonce vypůjčit skákací chůdy," uvedl starosta Městského obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach.

Trhy si budou moci Plzeňané užít až do čtvrtka 2. června. Dalších trhů, tentokrát Bartolomějškých, se pak dočkají až koncem letních prázdnin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám