Hlavní obsah

Magistrát ve Frýdku-Místku již vydal přes 130 voličských průkazů

Novinky, Jana Matějíková

Volba prezidenta České republiky se uskuteční již příští týden. První kolo prezidentských voleb se bude konat v pátek 12. ledna a v sobotu 13. ledna. Případné druhé kolo se uskuteční ve dnech 26. a 27. ledna. Volební místnosti budou otevřeny v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

Foto: Jana Matějíková

voličský průkaz - žádost

Článek

Volič, který se nebude zdržovat v době volby prezidenta České republiky ve volebním okrsku v místě svého trvalého pobytu, může hlasovat na voličský průkaz v jakémkoliv volebním okrsku na území České republiky nebo v jakémkoliv zvláštním volebním okrsku v zahraničí.

K dnešnímu dni vydal magistrát ve Frýdku-Místku 132 voličských průkazů. Při prezidentských volbách v roce 2013 to bylo zhruba 500 voličských průkazů. Největší zájem se letos ale teprve čeká.

Zájemci mohou o voličský průkaz požádat osobně, a to až do okamžiku uzavření stálého seznamu voličů, což bude 10. ledna v 16 hodin. Zažádat mohou i písemně, a to nejpozději sedm dnů přede dnem volby, což je v tomto případě do 5. ledna 2018.

Voličské průkazy jsou vydávány pro obě kola volby, pokud volič výslovně nepožádá, že chce voličský průkaz jen na některé z kol volby.

Reklama

Výběr článků

Načítám