Hlavní obsah

Machálková a Podhůrský pomohou i letos dětem v rámci charitativního projektu Číslo na Boha

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná
Aktualizováno

S cílem pomoci postiženým dětem odstartují v pondělí 19. května v Ústí nad Labem zpěvačka Leona Machálková a herec a hudebník Zdeněk Podhůrský akustické charitativní turné Číslo na boha tour 2014.

Foto: Lenka Hatašová

Hlavními protagonisty projektu jsou umělci Leona Machálková a Zdeněk Podhůrský

Článek

Prvním koncertem, který se koná v Severočeském divadle a je realizován za podpory Ústeckého kraje a pod záštitou hejtmana Oldřicha Bubeníčka, podpoří umělci osmiletého Lukáše Štillera z Libědic trpícího dětskou mozkovou obrnou s postižením všech končetin.

Pomoc Lukáškovi

„Lukášek trpí v důsledku své nemoci takzvanou spastickou kvadruparézou, při které má trvale stažené a ztuhlé svaly na všech končetinách. Výnosem z koncertu mu chceme umožnit navštěvovat unikátní rehabilitační metodu Klim-therapy, která uvolňuje svalstvo a podporuje rozvoj motoriky,” uvedl autor a patron projektu Číslo na Boha herec, moderátor a hudebník Zdeněk Podhůrský    

Číslo na Boha je projekt propojený s občanským sdružením Dobrý skutek, které již od roku 2004 umožňuje cíleně podporovat ty, kteří se ocitli ve složité životní situaci a bez pomoci druhých se v dané chvíli neobejdou.

„Lukášek je příkladem toho, že partnerství projektu s občanským sdružením garantuje cílenou a transparentní pomoc konkrétním dětem. Prostřednictvím charitativních koncertů a dalších kulturních aktivit máme možnost získat finanční prostředky těžce nemocným dětem a zajistit jim specializovanou zdravotní péči,“ doplnila Leona Machálková.

PLÁN KONCERTNÍHO CHARITATIVNÍHO TURNÉ ČÍSLO NA BOHA 2014:

20. 5. Písek, 27. 5. Olomouc, 28. 5. Benešov, 29. 5. Mnichovo Hradiště, 3. 6. Znojmo, 10. 6. Hradec Králové, 17. 6. Strakonice, 18. 6. Slaný, 23. 6. Český Krumlov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám