Hlavní obsah

Lyžařští orientační běžci změřili síly při dvoudenním klání v podhůří Jeseníků

Novinky, Josef Zajíc

Závody Českého poháru v lyžařském orientačním běhu zorganizovali ve dnech 21. a 22. ledna členové sportovního klubu při Gymnáziu ve Vrbně pod Pradědem.

Foto: Josef Zajíc

V neděli 22.ledna v 10 hodin vybíhají první závodníci ze startu.

Článek

Pořadatelé po oba dny pozvali závodníky z České republiky do běžeckého sportovního areálu v Nové Vsi u Rýmařova. Běžecký areál leží v podhůří Jeseníků ve výšce 860 m. n. m. a je ideální pro konání závodů v lyžařském orientačním běhu.

První den se závodilo na krátké trati podle mapy pro lyžařský orientační běh v měřítku 1 : 10 000. 

V neděli byly závody po závodníky daleko náročnější. Po celonočním sněžení přibylo asi 20 cm sněhu. I v době startu drobně sněžilo a tak závodníci ze svých tratí přijížděli značně unaveni. Přes náročné povětrnostní podmínky pořadatelé uspořádali velmi pěkné a kvalitní závody.

V elitní kategorii mužů HE vyhrál v sobotu Jiří Bouchal z Plzně na trati 9,6 km za 46:26 minut. V neděli ve stejné kategorii na klasice zvítězil na trati 19,2 km Milan Venhoda z Jihlavy v čase 78:48 minut .

V kategorii DE zvítězila v sobotu i v neděli Hana Hančíková ze Zlína. V sobotu běžela krátkou trať na 7,5 km za 41:45 minut a v neděli na klasické trati 14,3 km za 66:28 minut.

Zajímavosti a podrobnosti o orientačním běhu v  ČR najdete na: www.orientacnibeh.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám