Hlavní obsah

Lupič se zbraní si natankoval, odcizil 30 tisíc a zmizel

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K přepadení pumpy došlo v úterý 7. června v Praze-Jarově. Lupič se zbraní si odnesl 30 tisíc. Za tento půl rok došlo na této pumpě k již druhému přepadení.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Neklidnou noční směnu zažila obsluha čerpací stanice v Habrové ulici v Praze, když chvíli po půlnoci přišel zákazník a místo placení ukázal obsluze zbraň. Neznámý muž si přinesl kanystr, do kterého si nejdříve natankoval benzín za necelých dvě stě korun a odešel do prodejny.

Když přistoupil k pokladní, řekl pouze – PŘEPADENÍ. Jak popisuje obsluha pumpy, muž vypadal klidně a nebyla na něm znát žádná nervozita, proto mu v první chvíli pokladní nevěřila. Aby dokázal, že svůj čin myslím vážně, odkryl mikinu, kde měl za pasem pistoli.

Pokladní mu vydala tržbu v hodnotě necelých 30 tisíc. Neznámý lupič si je nastrkal do kapes, vzal si kanystr s benzínem a odešel směrem k Žižkovu. Muž se při přepadení maskoval pouze čepicí.

„Neznámý muž by měl být 175 až 180 cm vysoký, štíhlé postavy, zdánlivý věk mezi 25 až 30 roky. Měl bradku a světlejší kudrnaté vlasy, které byly vidět zpod čepice. Na sobě měl červenou mikinu s kapucí a čepici s kšiltem. Muž hovořil česky a měl zřejmě i pražský přízvuk,“ sdělila k popisu tisková mluvčí policie Jana Rösslerová. Dodala, že v nejbližší době by měla mít policie portrét pachatele.

Tuto čerpací stanici přepadl také neznámý muž již v únoru tohoto roku, kdy si odnesl několik tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám